Recés de Quaresma: "Tornar a créixer"

La Quaresma comença avui, amb el gest de la cendra

Avui, dimecres de Cendra, és el primer dia de la Quaresma.

“Un temps per aprofitar, per no deixar passar ràpidament, sinó al contrari, per preparar el nostre cor per la celebració de la vida de Jesús, la seva donació fins a l’extrem, i de la Pasqua que florirà quan sigui l’hora”, ens recorda el jesuïta Llorenç Puig.  

Comencem una Quaresma que arriba després d’un any difícil, que ens ha desafiat, individualment i col·lectivament, d'una manera que ningú podia imaginar, i que ens convida a reflexionar en quin tipus de persones desitgem convertir-nos realment i quina mena de món esperem transmetre a les generacions futures.

El Recés de Quaresma que us proposem aquest any posa precisament l’accent en aquesta necessitat de “tornar a créixer” i ens proposa un viatge que ens ajudi a transitar de tot el que hem sofert fins arribar a convertir-nos en el que podem ser.

Es tracta del Recés que a partir d’avui trobareu disponible al portal de pregària Espai Sagrat en la seva versió online, i que oferirà una sessió setmanal fins al proper 12 d’abril. Si ho preferiu també es pot descarregar el text complet en pdf www.pregaria.cat. L’autora és Margaret Silf, especialista en acompanyament espiritual i autora de diversos llibres amb els que vol fer accessible i significativa per al món d’avui l’espiritualitat cristiana. La traducció i adaptació al català ha estat a càrrec de Josep M. Agustí SJ.  

En aquest viatge quaresmal, que recorrem personalment, però també com a família humana, ens acompanyarà un pelegrí: Ignasi de Loyola, que va lliurar les seves pròpies batalles amb el repte de la transformació personal, ara fa 500 anys. Amb ell i el conjunt d’eines que ens proporciona l’espiritualitat ignasiana, reflexionarem sobre on ens trobem en la nostra relació amb Déu i com podem començar a seguir més de prop les petjades de Jesús, aprenent d’ell, com a principiants, buscant interioritzar els seus valors i saviesa en les nostres pròpies vides.

El Recés de Quaresma és un dels materials que us oferim des de la Companyia de Jesús per aprofitar aquest temps per aturar-nos, a prendre distància de les preocupacions diàries i dedicar un temps a la reflexió i la pregària. Com cada any, hi haurà diverses propostes, que anireu trobant al web de pregària i espiritualitat www.pregaria.cat, a la nostra agenda i als perfils a les xarxes socials.

 

 

Data de la notícia: 
17 de Febrer de 2021

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net