Una altra vegada: ciutadans sense llar, no!

Un noment de la representació, al teatre de l'Acadèmia Mariana

Un grup de persones en situació de sense llar van participar el passat 28 de novembre a la representació de l'obra de teatre "Otra vez: ciudadanos sin hogar, no", que va tenir lloc al teatre de l'Acadèmia Mariana de Lleida, en el marc dels actes de la Campanya per les Persones sense Llar que impulsaven Càritas Diocesana de Lleida i Arrels-Sant Ignasi, i que va comptar amb la participació del grup Albéniz. 

L'obra, que transmet precisament què vol dir viure sense llar, ha estat escrita per Joan Suñol, jesuïta i president l'Arrels-Sant Ignasi, i els mateixos actors. A través del text i de la seva representació aquestes persones poden compartir amb els espectadors què implica trobar-se en situació de sense llar. "Qui pot pensar que ens agrada viure així? Amb por, avergonyit, malalt... amb fred, sentint que fas por...” , interpel·la el text. Però es tracta també d'una obra reivindicativa, que aborda les responsabilitats tant de la societat com de cadascuna de les persones enfront aquest problemàtica, que afecta més de 30.000 persones a Espanya, mentre existeixen gairebé 3 milions i mig de vivendes buides.

Les xifres però, quedaven confrontades, en l'obra, amb el significat profund del concepte de llar, "allà on et sents a gust, on reposes, on recordes, on somnies", motiu pel qual el que manca a les persones que es troben en aquesta situació és molt més que un sostre. La representació conclou amb un missatge de compromís, convidant tothom, a implicar-se per aconseguir un habitatge digne per tothom. 

Més informació: www.arrelssantignasi.cat/

Data de la notícia: 
04 de Desembre de 2014

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net