Un treball sobre la presó i la reinserció guanya el Premi Josep M. Pañella

“La reinserció social dels presos i les preses” de Zaira Grave ha estat el treball guanyador de la primera edició del Premi Josep M. Pañella i Mora, sj.

El passat 14 de novembre va tenir lloc a la Parròquia Mare de Déu de Bellvitge de L’Hospitalet de Llobregat, el lliurament del premi que convoca la Fundació La Vinya d’Acció Social amb el suport de Cristianisme i Justícia i Esade. Es tracta del Premi Josep M. Pañella, que es dirigeix a treballs de recerca de Batxillerat en l'àmbit de l'acció social. La seva finalitat és despertar en la població més jove l’interès per la reflexió crítica sobre el camp social, mitjançant el reconeixement de treballs que destaquin tant pel seu rigor acadèmic com per la seva sensibilitat social cap a les persones més pobres.

El treball guanyador en aquesta primera edició és “La inserció social dels presos i preses”, presentat per Zaira Grave Calero, alumna de l’Escola Joan Pelegrí de Barcelona. El jurat del Premi va destacar en el seu veredicte l’interès del tema d’estudi, la metodologia emprada i la reflexió crítica que conté. En la seva intervenció, la guanyadora va explicar que la motivació inicial del treball va ser “els tòpics i prejudicis que hi ha sobre els ciutadans i ciutadanes que han patit en algun moment una condemna que els ha portat a estar privats de llibertat”. També va agrair el suport de totes les persones que l'han acompanyat en la seva realització.

L’acte també va ser un homenatge a Josep M. Pañella, jesuïta que dóna nom al Premi. En Josep M. Pañella va ser rector de la Parròquia Mare de Déu de Bellvitge, impulsor de la Fundació la Vinya i un dels fundadors d’entitats com Arrels, dedicada a l’atenció de les persones sense llar. El seu testimoni és el d’una persona que va optar pels més febles de la nostra societat, no només des del fer, sinó també des del pensament i la reflexió crítica.

Data de la notícia: 
18 de Novembre de 2013

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net