Teologia, anàlisi social i espiritualitat

La Cova de Sant Ignasi, a Manresa.

El proper mes de gener començarà la vuitena edició del Curs Internacional de Reciclatge en Espiritualitat i Teologia, que ofereixen conjuntament el centre d'espiritualitat Cova Sant Ignasi de Manresa i Cristianisme i Justícia. 

El curs, del qual s'ofereixen edicions en anglès i en castellà, està tenint un gran acceptació a nivell internacional i pràcticament en totes les seves convocatòries la demanda ha superat les 30 places que s'ofereixen. Els participants són de procedències diverses, aplegant-se, en cada edició persones d'una quinzena de països diferents d'arreu del món. També hi ha pluralitat pel què fa a la situació vital, amb religiosos i religioses de diverses congregacions, sacerdots diocesans, laics i laiques, pastors protestants i anglicans...

En el marc de la Cova de Manresa, lloc cabdal dins de l'itinerari de Sant Ignasi de Loiola, aquesta proposta fa atenció als grans reptes del món d'avui des de la mirada de l'espiritualitat ignasiana. El programa combina classes amb diversos especialistes en qüestions teològiques i socials, amb espais per a la reflexió personal i en grup. També inclou visites culturals i pastorals a llocs emblemàtics de Catalunya.

Carles Marcet, coordinador del curs en fa un balanç molt positiu, valorant, sobretot que es va confirmant que el curs, més enllà d'oferir una bona posada a punt en matèries teològiques i d'espiritualitat i més enllà d'oferir uns bons continguts al respecte, proposa una experiència integral en la qual la formació teòrica es combina amb la vivència comunitària, els itineraris vitals i els reptes que cadascú ha viscut en el seu lloc de missió i treball. És precisament aquesta una de les característiques del curs que més destaquen els participants, que descriuen l'experiència del reciclatge a Manresa com un temps per refer-se interiorment, reorientar o vigoritzar els seus compromisos. 

Més informació de la propera convocatòria aquí.

Data de la notícia: 
25 de Setembre de 2015

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net