Spadaro: “El papa Francesc ha comprès la lògica de les noves tecnologies perquè és un pastor”

Llorenç Puig i Jaume Flaquer, amb Antonio Spadaro. Foto: Fragmenta

El jesuïta i teòleg italià Antonio Spadaro va participar el passat 30 d'octubre en un diàleg amb Francesc Torralba, en el marc de les Converses a Pedralbes, que organitza Fragmenta Editorial conjuntament amb l'Ajuntament de Barcelona. La xerrada va tenir lloc al Monestir de Pedralbes de Barcelona. 

Spadaro, que s'ha convertit en un dels referents en el pensament teològic al voltant de les noves tecnologies, va parlar de la relació pastoral del papa Francesc amb internet i les xarxes socials i va dir que "ha comprès la lògica de les noves tecnologies perquè és un pastor". Per al jesuïta, la xarxa "és un ambient càlid, no un lloc fred, on s'hi troba la persona en totes les seves dimensions". Segons ell, l’accés a Déu no es produeix només a través de mediacions com la natura o el cultiu de la interioritat, sinó que, com mostra la teologia del Vaticà II, “Déu està en la història i la xarxa entra en aquesta història de diàleg. Està molt bé trobar Déu en la natura, però la dificultat és trobar-lo en la dinàmica històrica”.

Van assistir a l'acte el delegat dels Jesuïtes a Catalunya, el P. Llorenç Puig i el responsable de l'àrea teològica de Cristianisme i Justícia, P. Jaume Flaquer. 

Podeu llegir la crònica de l'acte en aquest enllaç del portal Catalunya Religió.

Data de la notícia: 
04 de Novembre de 2014

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net