Resolució d'un procés canònic per abusos

Com vem anunciar públicament, des del passat mes de desembre de 2018, hem estat treballant per obrir espais d’escolta i d’acompanyament a totes les persones que, en el passat, hagin pogut estar víctimes d’abusos o vulguin fer-nos arribar el seu testimoni.

En el marc d’aquest procés i arran de la denuncia de dos exalumnes de l’escola Sant Ignasi Sarrià, la Companyia de Jesús va obrir un procés canònic contra el pare P.S.S. Avui, el Superior Provincial de la Companyia de Jesús ha donat a conèixer la resolució d’aquest procés i les mesures que s’imposen a aquest sacerdot, a indicació de la Congregació per a la Doctrina de la Fe de la Santa Seu, i que es recullen en aquest comunicat.

Manifestem una vegada més, el nostre suport a totes les víctimes d’abusos i la nostra voluntat d’escoltar-les i acompanyar-les. Lamentem profundament el sofriment que alguns companys han infligit a persones a les que havien de cuidar i protegir.

Reiterem una vegada més la nostra voluntat de clarificar el passat i els possibles casos d’abusos comesos als nostres centres, facilitant els mecanismes que siguin necessaris. En aquest sentit, el procés d’investigació obert el desembre de 2018 en el marc de Jesuïtes Educació, es manté obert, i qualsevol persona que desitgi contactar amb nosaltres pot fer-ho a través del correu electrònic escoltar@fje.edu

Al llarg d’aquests mesos s’han creat també comissions d’escolta a diversos centres i ciutats de la Província d’Espanya de la Companyia de Jesús, que s’aniran ampliant progressivament.

A més, conscients de la necessitat de dotar-nos de recursos i estructures adequats, la Companyia de Jesús a Espanya ha creat la figura de responsable d’Entorn Segur -que ocupa una professional de la psicologia, especialista en casos de violència i abusos- així com un Consell d’Entorn Segur, format en la seva majoria per persones externes a la Companyia de Jesús i que ajudarà a garantir el rigor en el seguiment dels casos. 

Volem recordar també que seguim treballant amb determinació i compromís per fer dels nostres centres un entorn segur, amb programes de formació i protocols d’actuació dirigits a tota la comunitat educativa. Concretament, als centres de Jesuïtes Educació s’estan portant a terme programes de formació i prevenció en col·laboració amb la fundació Vicki Bernadet, per a famílies, alumnat i educadors/es, i que permeten prevenir, detectar i gestionar casos d’abusos o conductes impròpies.

Data de la notícia: 
07 de Octubre de 2019
Arxius Adjunts

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net