Llorenç Puig, nou delegat dels jesuïtes a Catalunya

Demà dissabte, 21 de juny, culmina el procés d'integració de les províncies jesuïtes d'Espanya amb una celebració que tindrà lloc a Madrid i que serà presidida pel P. Adolfo Nicolás SJ, Superior General de la Companyia de Jesús. Aquest acte marcarà l'inici de la nova Província, que integra les cinc que existien fins ara, i la presa de posessió per part del qui, a partir de demà, serà el Provincial de la Companyia de Jesús a Espanya, el P. Francisco José Ruiz Pérez SJ. La creació de la nova Província suposa una renovació de les estructures d'organització interna dels jesuïtes i, en el cas de Catalunya representa la creació d'una Plataforma Territorial, que tindrà al capdavant un delegat que serà el P. Llorenç Puig SJ

Nascut a Barcelona l’any 1966, Llorenç Puig és doctor en Físiques. Actualment és director del centre d’estudis Cristianisme i Justícia i responsable de la coordinació dels Centres Fe-Cultura-Justícia de la Província d’Espanya. En l’àmbit de la recerca s’ha especialitzat en el camp de la relació entre ecologia i religió. A més col•labora en pastoral universitària i amb l’Associació EnxarTxad, que impulsa projectes de solidaritat al Txad. 

En aquesta entrevista realitzada pel portal d'informació religiosa Catalunya Religió, Llorenç Puig ens avança com es concreta la nova organització dels jesuïtes i quins són els principals reptes que té la Companyia de Jesús avui a Catalunya.

Entrevista en vídeo publicada a: Catalunya Religió 

Data de la notícia: 
20 de Juny de 2014

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net