La pel·lícula "Ignasi" arriba als cinemes

L'actor Andreas Muñoz interpreta Ignasi de Loiola

La pel·lícula "Ignasi de Loiola: soldat, pecador, sant" del director Paolo Dy, arriba als cinemes el pròxim 16 de juny (veure ciutats i cinemes en els quals es projecta).
 
Aquest projecte va néixer del somni del jesuïta filipí Emmanuel Alfonso i el seu equip del Jesuit Comunications Philippines: fer una nova pel·lícula sobre la vida de Sant Ignasi en un estil modern, que l'audiència actual i especialment la jove, pogués apreciar i entendre.
 
L'objectiu, en paraules del seu director, Paolo Dy, era "visibilitzar l'experiència emocional i espiritual d'Ignasi, una experiència de conversió, d'il·luminació i, en última instància, el descobriment de l'amor de Déu". I per tant, confia que la manera en què han explicat la seva història "provoqui curiositat, discussió o qualsevol manera de participació. Fins i tot suscitant el desig de seguir els mètodes i la filosofia de sant Ignasi i els seus Exercicis Espirituals".
 
L'actor que ha encarnat a Ignasi, Andreas Muñoz, agraeix haver pogut conèixer la seva figura: "No sabia res d'ell en profunditat i em va sorprendre molt gratament (...). És un personatge molt valent, conscienciós, determinant (...) del qual jo he après la paciència, el silenci i l'escolta".
 
El film narra la vida del qual seria fundador de la Companyia de Jesús des de la seva infància fins que emprèn camí a París amb 37 anys. En paraules del seu director "la pel·lícula tracta de la seva conversió o més específicament sobre la dues parts de la seva conversió: la primera, quan oblida el seu somni de ser cavaller i comença a perseguir el de ser sant; i la segona, quan s'adona del que significa realment ser sant". Assistim a la seva transformació de noble soldat de vida llicenciosa a mestre de l'esperit lliurat incondicionalment als més necessitats. També se'ns mostren les dificultats i incomprensions a les que el seu mètode d'exercicis espirituals va haver de fer front a la convulsa Església de l'època.
 
Hi ha escenes dels seus primers anys de vida a Loiola i de la seva relació amb el seu pare, de la batalla de Pamplona, de la seva recuperació i inici de vida peregrina i del seu judici davant la Inquisició a Salamanca.
 
Es va rodar a localitzacions com Azpeitia, Artajona, Monestir de l'Oliva, Bardenas Reales, Zugarramurdi, Sos del Rei Catòlic, el Pirineu i el mateix santuari de Loyola. Al costat del protagonista, Andreas Muñoz, participen altres actors espanyols com Javier Godino, Julio Perillán, Pepe Oci i Mario de la Rosa, entre d'altres.
 
Aquesta pel·lícula va ser presentada al Vaticà el 14 de juny de 2016 i estrenada a les Filipines el 24 de juliol d'aquest any. Fa uns dies la basílica de Loiola es va transformar en cinema i va acollir la seva preestrena a Espanya.
 
Accediu al vídeo-entrevista amb el protagonista, Andreas Muñoz.

Més informació a www.peliculaignacioloyola.es

Data de la notícia: 
12 de Juny de 2017

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net