La maleta interreligiosa de Migra Studium

La maleta conté objectes de les grans tradicions religioses

Amb l'objectiu de donar a conèixer als infants i joves catalans la diversitat religiosa, la Fundació Migra Studium ha engegat una nova iniciativa. Es tracta de facilitar que la proposta de l'Espai Interreligiós, ubicat al centre de Barcelona, pugui arribar també a aquelles escoles que no es poden desplaçar fins a la seu de Migra Studium. Per això s'ha creat la "maleta interreligiosa", amb la que l'equip d'educadors/es de Migra Studium viatja fins a l'escola i realitza diverses sessions de treball adaptades a alumnes de diversos nivells educatius.

Dins la maleta hi ha objectes de grans tradicions religioses del planeta: hinduisme, judaisme, budisme, cristianisme i islam, que es reparteixen als alumnes perquè treballin en grup. Alguns d'aquests objectes són uns platerets que es fan dringar els budistes en les oracions i meditacions; el tasbih, que és un collar que pot recordar a un rosari, i que s’utilitza a l'Islam per practicar la invocació repetida dirigida a Al·là; una icona ortodoxa de la Crucifixió; la mezuzà, una capseta que conté un pergamí amb passatges de la Torà; o representacions de divinitats de l'hinduisme, entre d'altres. El coneixement de les tradicions religioses permet contribuir al diàleg i a qüestionar prejudicis que hi ha davant del fet religiós. En el taller també es treballa el silenci i els estereotips.

La iniciativa s'ha posat en marxa des de finals de l'any 2014 i en els primers tallers realitzats a escoles, els alumnes han rebut l'activitat amb molt d'interès. L'equip de la Fundació Migra Studium també ha tingut l'oportunitat de presentar aquest projecte a alumnes d'Educació Social de la Universitat de Lleida.

El portal Catalunya Religió, en una informació de David Casals, recull àmpliament aquesta iniciativa. Podeu llegir la informació completa en aquest enllaç.

Més informació sobre l'Espai Interreligiós al web de Migra Studium.

Data de la notícia: 
06 de Març de 2015

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net