La Congregació General dels Jesuïtes començarà el 2 d'octubre de 2016

El Superior General, P. Adolfo Nicolás, durant una visita a Manresa

El P. Nicolás presentarà la seva renúncia i s'escollirà un nou Superior General

El P. General de la Companyia de Jesús, Adolfo Nicolás SJ, ha convocat ja oficialment la Congregació General 36 i n'ha anunciat la data d'inici. Serà el 2 d'octubre de 2016, a la Cúria General de Roma amb la celebració d'una Eucaristia. La primera sessió plenària tindrà lloc l'endemà, 3 d'octubre, festa de Sant Francesc de Borja. Com ja va anunciar el passat mes de maig, el P. General presentarà a la Congregació General la seva renúncia i si aquesta és acceptada, s'escollirà al seu successor.

La Congregació General és l'òrgan suprem de govern de la Companyia de Jesús que només es convoca per a tractar temes d'especial importància o per a escollir un nou Superior General. Hi participen jesuïtes d'arreu del món, escollits pels mateixos membres d'aquesta orde religiosa. Ja a partir d'ara i durant la primera meitat de l'any 2015, cadascuna de les Províncies o demarcacions territorials en què es divideix la Companyia de Jesús hauran de celebrar les Congregacions Provincials i escollir qui seran els seus representants a la Congregació General. 

En la carta de convocatòria que adreça a tota la Companyia de Jesús, el P. Adolfo Nicolás demana als jesuïtes que portin a terme, en els propers mesos, "un seriós i autèntic procés de discerniment espiritual sobre la nostra vida i missió", acollint la invitació del papa Francesc a la renovació profunda de l'Església. El màxim responsable dels jesuïtes assenyala també com a "provindencial" que el camí cap a la Congregació General 36 coincideixi amb l'any dedicat a la Vida Consagrada i cita la Carta apostòlica que el papa Francesc ha dirigit als religiosos i religioses amb motiu d'aquest any, en la que els demana retrobar l'alegria de la vida consagrada i recuperar el testimoni profètic que "desperta el món". 

Data de la notícia: 
10 de Desembre de 2014

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net