Ha mort el jesuïta Estanislau de Balanzó

Divendres passat, 8 de març, va morir a Sant Cugat del Vallès el jesuïta Estanislau de Balanzó, que havia estat director de la Cova Sant Ignasi de Manresa. 

Estanislau de Balanzó i Solà va néixer a Barcelona l'any 1935 i el 1953 va ingressar al noviciat de la Companyia de Jesús a Roquetes. Va estudiar Humanitats a Lleida i Biscaia, i Filosofia i Teologia a Sant Cugat del Vallès. El 1967 rep l'ordenació sacerdotal a Barcelona. Entre d'altres, va ser consiliari de la Comunitat de Vida Cristiana (CVX) Bermanchs i professor i col·laborador a escoles dels jesuïtes i a diverses parròquies. Va ser consultor del P. Provincial per a temes d'ensenyament i secretari del Provincial als anys 70. Posteriorment va ocupar el càrrec de delegat de Pastoral. En l'homilia en el seu funeral, el dissabte 9 de març a Sant Cugat del Vallès, el seu company jesuïta Josep Baquer, destacava que "va ser un referent en el desplegament i formació de noves comunitats, en uns moments en què els jesuïtes més inquiets reclamàvem un nou estil de vida comunitària i de presència enmig del món".

Des de 1999 i fins a 2007 va ser superior i director de la Cova Sant Ignasi de Manresa, on impulsà, entre d'altres projectes, la creació de l'espai Casal Lluís Espinal, dedicat a adolescents i joves per tal de realitzar activitats d'educació de la interioritat. També treballà molt activament per la col·laboració entre jesuïtes i laics. La seva tasca a Manresa va ser molt reconeguda, com recordava l'actual director de la Cova Sant Ignasi, Francesc Riera, en declaracions al diari Regió 7: "era una persona molt creativa i estimada a Manresa". L'any 2007 passa a ser director de l'Infermeria del Centre Borja de Sant Cugat del Vallès, que acull els jesuïtes grans o amb problemes de salut, càrrec que va mantenir fins el 2012. 

Data de la notícia: 
10 de Març de 2013

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net