Centres d'Esplai

Creiem en l'educaci√≥ en el lleure com a lloc i eina per educar en els valors de Jes√ļs en la l√≠nia de l'espiritualitat ignasiana i la qualitat pedag√≤gica. A la vegada, l'esplai es converteix en la petita comunitat on infants i joves s'ajuden a cr√©ixer en la fe i amb comprom√≠s cap a la vida, comunitat que al mateix temps actua de dinamitzador del centre o parr√≤quia on l'esplai est√† inserit. Pretenem fer persones per als altres, amb voluntat de servei. Aix√≠ com adaptar-nos al canvi social, sense deixar de ser cr√≠tics i actors transformadors, mantenint la nostra identitat. Aqu√≠ tens informaci√≥ de cadascun dels centres d'esplai, on tens l'oportunitat d'oferir-te com a voluntari i participar en aquest projecte d'equip.
 

Centres

El Centre d‚ÄôEsplai Joan Su√Īol √©s un servei educatiu en el lleure que, concebut i desenvolupat de manera volunt√†ria i altruista, realitza fa m√©s de 45 anys activitats dirigides a infants i adolescents de 6 a 17 anys. √Čs un servei educatiu de la Comunitat Cristiana Sant Pere Claver del Clot, vinculat a l'escola Jesu√Įtes El Clot i federat al Moviment de Centre d‚ÄôEsplais Cristians Catalans.

Contacte

C/ València, 680 de Barcelona
Telèfon: 93 351 60 11
cejoansunol@gmail.com

Web: Centre d'Esplai Joan Su√Īol

El Centre d'esplai Loiola (CEL) neix a Sant Cugat del Vallès l'any 2012 arran de la manca d'esplais cristians a la ciutat. S'engloba dins la comunitat del Centre Borja, on ha estat i segueix essent un dels seus impulsors.

Contacte

C/ Llaceres, 30. Centre Borja de Sant Cugat del Vallès
correu: esplaicel@gmail.com
Web: Esplai CEL

El Centre d’esplai Lluís Maria Chanut neix el 1978 en el si de la Comunitat Cristiana Sant Pere Claver del Clot amb la voluntat de fer arribar les colònies als infants més humils. Es tracta d’un centre itinerant, que es desplaça als barris on Càritas considera que hi ha mancances en l’oferta d’educació en el lleure. Actualment estem situats al barri de Sant Roc (Badalona). La nostra missió: fer arribar l’educació en el lleure als barris més humils i treballar la cohesió social des del joc i el compromís. Actualment el Centre està federat al MCECC i manté una estreta relació amb la Comunitat de religioses del Col·legi Lestonnac de Badalona.

Contacte

Adreça de l'esplai: C/Santa Joana de Lestonnac s/n. Badalona
Seu social: C/València, 680. Barcelona
Facebook: Centre d'Esplai Lluís Maria Chanut
Vídeo del 35è aniversari: vegeu vídeo

L'Estiu Claver √©s la secci√≥ de les Paraescolars Claver que s'ocupa d'organitzar activitats que es fan coincidintamb les √®poques de vacances escolars, b√†sicament durant l'estiu, de juny a setembre. S√≥n de car√†cter voluntari i estan integrades en el nostre projecte educatiu. Aquestes activitats tenen com a objectiu principal educar en el temps de lleure dels nostres alumnes,¬†acompanyant-los en el seu creixement personal i contribuint en el seu desenvolupament integral, d'acord amb el nostre ideari: educaci√≥ en valors, cultura de la inclusi√≥, servei als altres... Tot aix√≤¬†mitjan√ßant activitats l√ļdiques perqu√® gaudeixin d'aquest temps al costat d'educadors i animadors, molts d'ells alumnes i antics alumnes de l'escola.

Contacte

Finca Vallfonda s/n Raimat (Lleida)
correu: pe.claver@fje.edu
Web: www.claver.fje.edu/activitats-paraescolars

Amb un centenar de monitors voluntaris, ex-alumnes de l'escola Jesu√Įtes Casp del centre de Barcelona, el GCCC organitza des de fa m√©s de 40 anys col√≤nies, campaments i rutes per als alumnes de l'escola durant el mes de juliol. Els darrers anys el nombre de participants ha superat els 550, a m√©s dels que participen setmanalment en l'Esplai nascut el curs 2012-13 i mensualment en les sortides del grup excursionista GPAC-Muntanya.

Contacte

C/Casp, 25. Barcelona
correu: gcc.casp@fje.edu
Facebook: https://www.facebook.com/GCCCasp
Twitter: https://twitter.com/GCCCasp
Canal Youtube

El Casal "al vent!" agrupa les activitats de lleure socioeducatiu que es fan a la Parròquia Mare de Déu de Bellvitge: esplai setmanal els dissabtes a la tarda, reforç educatiu tres dies per setmana, activitats d'oci nocturn alternatiu per a joves els divendres de forma quinzenal, i activitats d'estiu durant el mes de juliol (casal d'estiu, colònies i ruta o campaments). Forma part de la Fundació La Vinya d'acció social i està federat al MCECC.

Contacte

C/Ermita, 65 de L'Hospitalet de Llobregat
correu: alvent@fundaciolavinya.org
Web: Fundació la Vinya
Facebook: https://www.facebook.com/fundaciolavinya
Twitter: https://twitter.com/fundaciolavinya

L'esplai Ilelà va néixer el curs 2012-2013, amb la voluntat d'oferir un espai de lleure (fins aleshores inexistent) als infants del barri del Gornal. Any rere any està consolidant la seva activitat i en l'actualitat compta amb 25 infants inscrits i un grup de 9 monitors. Ilelà s'ha convertit en un espai d'educació, de convivència, d'alegria, d'acompanyament i de créixer conjuntament.

Contacte

Web: Fundació la Vinya
Facebook: https://www.facebook.com/fundaciolavinya
Twitter: https://twitter.com/fundaciolavinya

L'Esplai i Colònies Sant Ignasi duu a terme les seves activitats gràcies a la tasca educativa i voluntària d'un equip de monitors i monitores que destinen el seu temps, les seves ganes i intervenen educativament per ajudar a viure una experiència de temps lliure amb sentit als infants i joves que els envolten.

Contacte

Plaça Espanya, 4 de Lleida
Telèfon: 973 271 099
mail: esplaisantignasi@gmail.com
Web: Esplai Sant Ignasi
Twitter: https://twitter.com/esplaistignasi

Som un esplai fundat l'any 2007 amb la inquietud de forma a infants i joves en el lleure. La nostra intenció és la formació integral dels infants i adolescents, mitjançant la qual volem que coneguin el seu entorn i que hi trobin el seu lloc respectant sempre les coses i persones que els envolten. Compartim la inquietud de la formació cristiana des del punt de vista de Sant Ignasi de Loiola.

Contacte

Adreça: Casal Loiola. C/Balmes, 138. Barcelona
Web: CIM, Associació Juvenil
Correu electrònic: cim.esplai@gmail.com
Facebook: www.facebook.com/esplaicim

Jesu√Įtes de Catalunya - c/ Roger de Ll√ļria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net