Els jesuïtes es comprometen a avançar cap a una renovació profunda de l'educació

El P. Adolfo Nicolás adreçà un missatge als participants a l'inici del SIPEI

Durant 5 dies, prop de 80 educadors d'escoles jesuïtes d'arreu del món s'han trobat a la Cova Sant Ignasi de Manresa en el marc del SIPEI, el Seminari Internacional de Pedagogia i Espiritualitat Ignasiana, que s'ha tancat aquest divendres amb la presentació de les conclusions i un acte de cloenda a l'Ajuntament de Manresa.

En la declaració que s'ha presentat en tancar el Seminari, els participants es comprometen en avançar junts en un camí de canvi profund de l'educació per a formar persones globals i compromeses, en el marc d'un món que canvia i es transforma a una velocitat vertiginosa. Els experts reunits a Manresa han reflexionat i debatut profundament sobre el sentit de formar persones conscients, competents, compassives i compromeses com a marc general per a l'educació dels centres de la Companyia de Jesús. En aquest sentit, assenyalen la força dels reptes que existeixen, tant per a la institució, com en general per a tot el món educatiu, i la necessitat de seguir en el camí de renovació i de l'impuls del treball en xarxa.

Els debats que s'han portat a terme aquests dies a Manresa, han posat l'accent en una educació que ajudi a formar persones compassives i solidàries, disposades a canviar la societat i a comprometre's també en la cura de l'entorn. Per fer-ho s'ha abordat també la qüestió de la renovació pedagògica, que afecta el curriculum i l'organització dels centres.

Aquesta trobada internacional ha estat convocada pel Secretariat d'Educació de la Companyia de Jesús, i forma part del treball en innovació pedagògica, que estan promovent els jesuïtes en el marc de la construcció d´una xarxa global dels seus centres arreu del món. Acabada la reflexió a Manresa, la setmana vinent a Barcelona alguns dels participants podran visitar el projecte Horitzó 2020, que està impulsant Jesuïtes Educació de Catalunya a les seves escoles, per tal de conèixer una experiència de concreció d'aquest treball en innovació. 

El Secretari d'Educació de la Companyia de Jesús, el jesuïta colombià José Alberto Mesa, impulsor de la iniciativa, ha destacat el valor d'aplegar gent de tot el món per reflexionar junts sobre l'educació. En aquest sentit, assenyala que "les nostres escoles han de tenir profundes arrels locals, però amb una mirada global". 

Més informació: Web del SIPEI

Data de la notícia: 
08 de Novembre de 2014

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net