El P. General Adolfo Nicolás demana creativitat als jesuïtes per afrontar nous reptes

Imatge de l'Eucaristia al Col·legi de Nuestra Señora del Recuerdo, a Madrid

El Superior General dels Jesuïtes ha presidit a Madrid la celebració que dóna inici a la nova Província d'Espanya de la Companyia de Jesús

Més de 500 jesuïtes i col·laboradors/es i amics/gues de la Companyia de Jesús han participat aquest matí a l'Eucaristia presidida pel P. General Adolfo Nicolás al Col·legi de Nuestra Señora del Recuerdo, a Madrid. Durant la celebració s'ha llegit el decret de creació de la nova Província d'Espanya de la Companyia de Jesús i la patent del nomenament del P. Provincial, Francisco José Ruiz Pérez SJ.

En la seva homilia, el P. General ha demanat a la Companyia que afronti amb creativitat els reptes i dificultats que planteja un món en el que "vivim amb pressa, amb més presió i amb menys temps". I ha afegit que "seguim necessitant l'aportació de tots, no podem prescindir de la saviesa de ningú". 

Amb aquesta celebració culmina el procés d'integració de les Províncies de la Companyia de Jesús a Espanya en el que s'ha estat treballant de forma progressiva des de 2008 i que suposa una renovació de l'organització interna dels jesuïtes. L'acte ha començat amb unes paraules del P. Elías Royón, que va impulsar el projecte d'integració. El P. Royón ha agraït el treball de tots els qui van col·laborar en aquest procés i que s'ha portat a terme des de l'aspiració de "respondre al repte missioner del nostre temps”.

Per la seva banda, Francisco José Ruiz Pérez, ja nou Provincial d'Espanya, ha expressat el seu agraïment per la presencia i el treball apostòlic de la Companyia de Jesús. “De tota ella, tal i com és”, ha dit, referint-se no només als jesuïtes sinó també al “laicat compromès amb la missió”. En especial, el P. Provincial ha agraït la tasca de servei i ajuda als altres que es porta a terme des de la Companyia. 

A la trobada han estat convidats jesuïtes i col·laboradors de tot Espanya, en una jornada que ha tingut un caràcter celebratiu. Precisament als laics i laiques ha volgut dirigir les seves primeres paraules el P. General. “Gràcies a vosaltres”, ha dit, “podem seguir somiant en crear nous apostolats de qualitat”.

A l'Eucaristia, en la que han tingut presència les diferents llengües que es parlen a la nova Província, han participat també l'Assistent d'Europa Meridional, Joaquín Barrero i el president de la Conferència Europea de Provincials, John Dardis.

Podeu veure una galeria de fotografies en aquest enllaç: link a imatges

I aquí podeu escoltar l'homilia del P. General.

Data de la notícia: 
21 de Juny de 2014

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net