150 persones participen a la vetlla davant el CIE de Barcelona

Els participants van donar suport als interns del CIE

Unes 150 persones es van concentrar el passat dissabte 17 de gener davant les portes del Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona per participar en una vetlla de pregària. Estaven convocats pel grup de voluntaris de la Fundació Migra Studium que acompanya interns del CIE i la Plataforma d'Entitats Cristianes amb els Immigrants. 

Durant la vetlla, entre moments de silenci, música i textos, es van llegir testimonis recollits pels voluntaris i que mostren la difícil situació en què es troben els interns al CIE. La soledat, el dolor, les dificultats per comunicar-se són experiències que es repeteixen en molts dels interns. Les persones que es troben tancades al CIE pateixen un internament en condicions precàries que no garanteixen la seva dignitat. Els CIE, van dir els organitzadors, "simbolitzen les situacions d'injustícia i dolor que pateixen els immigrants a tot el món". Els participants van encendre espelmes en record dels interns i de totes les persones migrants. 

L'objectiu principal de la iniciativa era fer visible el suport i l'acompanyament als interns del CIE, alhora que denunciar la vulneració de drets que es produeix en aquests centres. 

Aquí podeu veure un recull d'imatges. (Fotos d'Andrés Solla / Fundació Migra Studium)

Data de la notícia: 
20 de Gener de 2015

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net