Avancen els projectes educatius del JRS a Sudan del Sud

Foto: Albert González Farran / JRS

Els nostres companys Pau Vidal SJ i Àlvar Sánchez SJ, que es troben treballant amb el Servei Jesuïta a Refugiats (JRS) al Sudan del Sud acaben de posar en marxa un blog amb el qual comparteixen les últimes notícies dels projectes que s'estan portant a terme a la región de Maban, en la qual es troben.
 
En aquests moments, s'estan portant a terme diverses obres de forma simultània, per potenciar i millorar la tasca educativa del JRS, amb noves aules per a nens i nenes desplaçats pel conflicte intern i per a la comunitat local, així com nous equipaments per als departaments d'educació, psicosocial i pastoral.
 
Tot això és possible gràcies al suport que el projecte JRS Maban rep de tantes persones i institucions: "ens sentim profundament agraïts pel generós i incansable suport de tantes persones. Tot això és possible gràcies a vosaltres", ens diuen des Sudan del Sud.
 
En l'afany de treballar per l'educació de la població refugiada, ens expliquen també la importància de la biblioteca del Centre d'Aprenentatge Arrupe, un servei indispensable per augmentar els coneixements dels estudiants, que compta també amb ordinadors connectats a internet.
 
A més, durant aquests últims mesos, l'equip va acollir la visita d'un fotògraf de Lleida, que es va interessar per les activitats a partir de la campanya JAMBATAN, que el col·legi Jesuïtes Lleida-Claver va dur a terme per donar suport als projectes d'educació. Les imatges captades per Albert González Farran, algunes d'elles publicades en premsa i mitjans internacionals, ens mostren el que en Pau i l'Àlvar insisteixen a recordar-nos: la vida i l'esperança s'obre pas malgrat un context marcat per les enormes dificultats i el sofriment que genera la guerra i la injustícia, perquè "aquesta terra tan bella desitja pau i estabilitat, nosaltres no desistim".
 
Trobareu més informació sobre les activitats del JRS a Maban en aquest enllaç.
 
Data de la notícia: 
04 de Juliol de 2017

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net