Advent 2014: no ho ajornem més!

El portal web PregariaCat ofereix materials i propostes per al temps d'Advent

En començar l'Advent, el portal web de pregària dels Jesuïtes a Catalunya, www.pregaria.cat, ens anima a aprofitar aquest temps litúrgic "per cultivar allò que a vegades queda ofegat enmig de les ansietats del dia a dia, i així anar guanyant un espai interior que no evadeix de la vida, sinó que precisament fa possible que sigui viscuda amb més profunditat". Davant les dificultats que sovint existeixen per trobar temps i espais per a la interioritat, PregariaCat ens presenta diversos recursos que hi poden ajudar, des de la possibilitat de llegir l'evangeli del dia i un breu comentari a la proposta d'un recés virtual, o activitats presencials que ens permetran compartir en comunitat aquesta experiència. 

Stop d'Advent a l'Església dels Jesuïtes de Casp

A l'Església dels Jesuïtes de Casp, el jesuïta i catequista Francesc Roma condueix avui i demà dues sessions sota el lema "Stop d'Advent" i que proposen senzillament aturar-se, escoltar i pregar. Francesc Roma insisteix en la necessitat que tenim de trobar un temps per a la reflexió i la pregària, enfront del temps que ens marquen les tasques de cada dia. 

Recés d'Advent 2014: un recorregut per la genealogia de Jesús

A PregariaCat es poden trobar diverses propostes, entre les que destaquem el Recés d'Advent. Es tracta d'un material elaborat pels jesuïtes irlandesos i publicat web Sacred Space, que podeu trobar en la seva versió en català a Espai Sagrat. És una proposta guiada que cadascú pot adaptar segons les seves possibilitats. El Recés ajuda a preparar la pregària, creant les condicions adients d'espai i d'atenció, i proposa uns punts de reflexió. En aquesta ocasió és un recorregut per la genealogia de Jesús, amb orientacions per a la pregària. Es pot realitzar en dues modalitats: on-line, a través del web Espai Sagrat, per a aquells que prefereixin seguir els textos davant l'ordinador o tauleta, o bé el trobareu també en format pdf a PregariaCat des d'on el podreu descarregar i imprimir si preferiu disposar dels textos en paper. Les persones que tinguin algun dubte o necessitin algun aclariment o ajuda durant el recés poden contactar amb un responsable a través del correu pregaria@pregaria.cat

Punts de reflexió per a cada dia del temps d'Advent

A banda del recés, la Comunitat de Jesuïtes Pere Favre de Girona i l’Associació Àkan, ens presenten uns punts de reflexió preparats pel jesuïta Santi Thió. Hi trobareu, per a cada dia de l'Advent, les lectures i una breu reflexió. Santi Thió, jesuïta que ha elaborat els textos reconeix que "potser hi ha qui pensa que el cicle litúrgic repetitiu anual, de Nadal a Pasqua i de Pasqua novament a Nadal, és un sant-tornem-hi rutinari", en canvi ell afirma que "aquest repàs de l'experiència de Jesús, tornant a començar des de la Galilea, permet recollir les perles amagades: cada gest de Jesús és ressò de la manera de fer de Déu".

Déu amb nosaltres

En format llibre, "Déu amb nosaltres", publicat per l'editorial Claret, recull una selecció dels comentaris de l'evangeli publicats a "Espai Sagrat". Podeu comprar el llibre a Claret i online clicant aquí.

Altres recursos són recollits al butlletí PregariaCat de desembre que podeu consultar aquí.

Data de la notícia: 
02 de Desembre de 2014
Arxius Adjunts

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net