Xavier Casanovas, nou director de Cristianisme i Justícia

Xavier Casanovas ha estat nomenat nou director de Cristianisme i Justícia. Així ho va aprovar el passat 4 de setembre el patronat de la Fundació Lluís Espinal, a la que pertany aquest centre d'estudis. 

Xavier Casanovas és llicenciat en matemàtiques i màster en gestió d'empreses. Durant els últims cinc anys ha estat responsable de comunicació al centre. Anteriorment ha treballat a Oxfam Intermón i al Casal Loiola de Barcelona. És també portaveu de la Plataforma per una fiscalitat justa i ha participat activament en les darreres edicions del Fòrum Social Mundial i a l'organització del Fòrum Social Català. Col·labora en diferents projectes solidaris relacionats amb el món de la immigració i l'economia social. 

El nou director ha destacat la capacitat que ha tingut el centre en els darrers anys d'"estar atent i posicionar-se en un món convuls i en canvi, marcat per la crisi i la desigualtat". A partir d'aquí assenyala que un dels reptes de Cristianisme i Justícia és "treballar la tensió entre activisme i reflexió, caminant juntament amb aquells que estan a la trinxera del dia a dia, però aportant reflexió i pensament crític." 

Serà el primer laic que dirigeix aquesta institució. Substitueix al jesuïta Llorenç Puig, actualment Delegat dels Jesuïtes de Catalunya, i que ara s'incorpora al Patronat de la Fundació Lluís Espinal. Puig, que ha estat set anys liderant l'equip de Cristianisme i Justícia, ha agraït als membres del centre el seu "compromís i preocupació per les realitats del nostre món, no purament ideològiques, sinó posant rostres i realitats concretes del que passa amb els més vulnerables".  També ha estat nomenat Santi Torres com a Director Adjunt. 

Data de la notícia: 
08 de Setembre de 2014

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net