Una immersió ignasiana per enfortir vocació i missió

Foto de grup dels participants a l'experiència d'immersió ignasiana

Aquesta setmana ha finalitzat una nova edició de l'experiència d'immersió ignasiana, en la seva edició en espanyol. És una iniciativa del centre d'espiritualitat de la Cova Sant Ignasi de Manresa que compta amb un gran èxit de convocatòria, i de la qual s'ofereixen dues edicions cada any al llarg del curs: una en espanyol i una en anglès.
 
Un cop més, els participants han valorat la seva experiència de manera molt positiva: "portàvem expectatives i aquestes no només s'han complert sinó que s'han desbordat. Ha estat un temps de goig espiritual, de retrobament amb la font del nostre Amor primer i d'enfortiment de la nostra vocació i de la nostra missió", expliquen.
 
És precisament un dels objectius: durant sis setmanes, aprofundir en el llegat d'Ignasi de Loiola, ajudant a confrontar l'experiència d'Ignasi amb la pròpia, i veient com continua sent una font per viure "amb Esperit" en uns temps tan canviants com els nostres.
 
El curs compta amb experts en espiritualitat ignasiana com els jesuïtes Xavier Melloni, Josep Rambla o Darío Mollà, entre d'altres. Però caracteritza aquesta proposta seva metodologia, ja que a més de les sessions impartides per experts i el diàleg a partir de les experiències de cada participants, és també part central la immersió en el lloc ignasià en què s'imparteix. "La immersió en l'espiritualitat ignasiana l'hem viscut com una experiència que comença amb la suavitat del Cardoner, coneixent la manera de fer de Déu amb Ignasi des la primera trobada a l'habitació de casa".
 
El grup en aquesta edició ha estat integrat per persones procedents de diversos països, laics, religiosos i religioses de diverses congregacions i llocs diferents. Consideren que ha estat "una gran oportunitat per poder realitzar una parada en el camí i poder trobar-nos amb el més profund i veritable de nosaltres mateixos, i per poder trobar-hi Déu mateix".
 
L'experiència del grup està recollida en aquest article a la web de la Cova de Sant Ignasi.
 
Data de la notícia: 
12 de Desembre de 2018

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net