Una cadira vermella a classe per recordar els 61 milions d'infants sense dret a l'educació

La campanya "Silla roja" de l'ONG Entreculturas vol que el govern espanyol dóni prioritat a la partida d'educació en cooperació als Pressupostos Generals de l'Estat 2013.

L'ONG Entreculturas ha presentat una campanya coincidint amb la tornada a l'escola i pensant en els 61 milions d'infants al món que estan sense escolaritzar, vulnerant el seu dret a l'educació. L'organització convida a les escoles a col·locar a les aules una cadira vermella, que simbolitza els nens i nenes que no tenen accés a l'educació. És vermella perquè simbolitza alerta i vol crear alarma davant aquesta injusta realitat.

Des d'Entreculturas subratllen que "dels 61 milions d'infants sense escolaritzar, el 53% són nenes i 31 milions estan a l'Àfrica Subsahariana". La majoria viuen en contextos vulnerables, marginals o països en conflicte. Els beneficis de l'educació de les nenes estan demostrats, ja que afecta directament a la millorar de la qualitat de vida de les famílies, la salut i la reducció de la mortalitat infantil, així com en la participació en les comunitats. 

Entreculturas pensa que és necessari defensar el dret a l'educació dels nens i nenes més pobres del món i les políitiques de cooperació al desenvolupament. Per això han engegat una recollida de signatures per què el govern espanyol dóni prioritat a la partida d'educació en cooperació als propers Pressupostos Generals de l'Estat. Es pot accedir i signar la petició a www.sillaroja.org

Data de la notícia: 
18 de Setembre de 2012

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net