Un treball sobre la solidaritat guanya la tercera edició del Premi Josep M. Pañella

Brenda Baena, al centre, ha estat la guanyadora del Premi Josep Mª Pañella

El passat dimecres 18 de novembre es va fer al barri de Bellvitge de L'Hospitalet de Llobregat l'entrega del Tercer Premi Josep Mª Pañella a treballs de recerca de Batxillerat en l'àmbit de l'acció social. La premiada fou Brenda Baena, alumna de l'Institut Terra Roja de Santa Coloma de Gramanet amb un treball titulat «Solidaritat, clau d'un món on governa la igualtat, la felicitat i la justícia».  El jurat va valorar la qualitat d'aquest estudi que tenia com a objectiu aprofundir en el treball que realitzen les entitats del tercer sector. Entitats petites i locals com la Fundació Integramanet i altres de més grans dedicades a la cooperació internacional com és el cas d'Oxfam Intermón. A més de fer una bona aproximació teòrica a la filosofia de la solidaritat, el jurat també va destacar la implicació de l'alumna que com a treball de camp va  realitzar un temps de voluntariat en les dues entitats.

El Premi l'atorga la Fundació la Vinya de l'Hospitalet del Llobregat, en col·laboració amb Cristianisme i Justícia i l'Institut d'Innovació Social d'ESADE, i porta el nom d'en Josep Mª Pañella i Mora, jesuïta amb una profunda sensibilitat i compromís social que va col·laborar molt activament a diverses iniciatives per combatre la pobresa i l'exclusió social. Bona part del seu pensament fortament arrelat en una teologia i una espiritualiat de la pobresa està publicat al quadern "Perquè aparegui la divinitat que treballa en nosaltres", dins la col·lecció Eides.

En aquesta notícia del portal d'informació L'Hdigital podeu sentir les declaracions de la guanyadora d'aquesta edició, així com dels organitzadors.

Data de la notícia: 
24 de Novembre de 2015

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net