Un mural col·lectiu que crida #ningúdormintalcarrer

El mural, obra de l'artista Jupiterfab amb la col·laboració d'alumnes de Jesuïtes Sant Gervasi

L’escola Jesuïtes Sant Gervasi-Infant Jesús, l’artista Jupiterfab i Arrels Fundació han impulsat un projecte artístic col·lectiu: un mural que crida #ningúdormintalcarrer. Es tracta d’una obra de sensibilització i denúncia que no vol deixar ningú indiferent i que es pot veure des del passat 28 d'abril al mur de l'escola del Carrer de l’Avenir 17, Barcelona.

Les mans d’un artista italià, les paraules d’un grup d’alumnes de l'escola i el crit #ningúdormintalcarrer són els ingredients que conformen aquest mural col·lectiu que ha unit el món social, artístic i educatiu al barri de Sant Gervasi. L’objectiu: sensibilitzar sobre la realitat del sensellarisme i fer una crida a la participació de la ciutadania per transformar aquesta situació.

El projecte comença quan l’artista italià Jupiterfab va fer arribar fa uns mesos a Arrels la seva proposta de col·laborar amb la causa #ningúdormintalcarrer a través de l’expressió artística. La idea era pintar un mural al carrer que visibilitzés la problemàtica del sensellarisme i no deixés ningú indiferent. L’escola Jesuïtes Sant Gervasi es va sumar a la iniciativa oferint una paret del centre per a pintar el mural.

Més d’una cinquantena d’alumnes de tercer i quart d'ESO del centre han format part del grup promotor del projecte. Durant el mes d'abril van visitar Arrels per conèixer més sobre les persones que viuen al carrer. Ho van fer de la mà del Rafa i el Mariano, dues persones que va viure al carrer, amb qui van conversar sobre la soledat, la invisibilitat i la violència del carrer. Però també sobre la importància de tenir una llar per millorar la salut, tornar a crear vincles i recuperar l’autoestima.

A partir d’aquesta experiència, l’alumnat va seguir treballant a l’aula per plasmar sobre paper els seus aprenentatges, idees i propostes que criden #ningúdormintalcarrer. Alguns d’aquests missatges acompanyen l’obra de Jupiterfab al mural del carrer.

Font: Arrels Fundació

Data de la notícia: 
11 de Maig de 2017

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net