Trobada internacional de centres d'espiritualitat a Manresa

Responsables de centres d'espiritualitat dels jesuïtes, a Manresa

28 directors de centres d'espiritualitat de la Companyia de Jesús a 24 països d'Europa i Orient Mitjà s'han reunit del 13 al 16 de novembre al Centre d'Espiritualitat Cova Sant Ignasi de Manresa.

Es tracta de la primera reunió d'aquest tipus, que ha estat organitzada pel president de la Conferència de Provincials d'Europa.

Entre altres temes, s'ha abordat les necessitats espirituals de la humanitat al segle XXI i com donar-hi resposta.

La metodologia de la trobada va estar basada en el treball en grups i ponències. Xavier Melloni SJ va fer una diagnosi de la realitat començant amb el que Zygmunt Bauman va batejar com "la societat líquida" per, després, analitzar el pas de l'ateisme al politeisme, el pluralisme i l'espiritualitat sense religions i l'aportació de la identitat ignasiana en els nostres centres.

Precisament un dels reptes dels centres és, segons el parer d'un altre dels ponents, Josep M. Carbonell, la necessitat de reconciliar religió i espiritualitat. Des de la seva experiència en qüestions de lideratge, Ignasi Carreras va plantejar als participants algunes qüestions estratègiques amb una pregunta de fons: què i com vull que sigui el meu centre d'espiritualitat d'aquí a sis anys?

La trobada també ha servit perquè els responsables dels nostres centres d'espiritualitat puguin compartir la manera en què viuen la seva responsabilitat així com les dificultats i els reptes que afronten.

Manresa ha estat un escenari privilegiat per a realitzar aquesta reflexió i els participants han tingut ocasió de visitar la Manresa Ignasiana de la mà del director de la Cova, el P. Lluís Magriñà SJ. La propera commemoració de l'Any Ignasià entre 2021 i 2022 també s'ha tractat durant les sessions.

La propera trobada se celebrarà el mes de maig de 2020 a Malta, per aprofundir en els temes que van sorgir.

Data de la notícia: 
23 de Novembre de 2018

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net