Barcelona acull la trobada de l'àrea de Menors del sector social

El centre Amoverse de Madrid va animar les dinàmiques de presentació

Aquest mes d'abril ha tingut lloc a Barcelona la trobada anual d'educadors i educadores de les organitzacions del sector social de la Companyia de Jesús que treballen en l'àmbit de menors a Espanya. Va acollir més de 60 persones, totes vinculades a entitats que treballen amb menors i famílies, i que comparteixen una mateixa vocació de servei des de l'estima i per la justícia.

Un dels objectius de l'encontre era reflexionar sobre els principis metodològics en la intervenció amb infants, adolescents i famílies, i quins d’aquests principis estan més ben assolits a cada entitat o encara resulten un repte. Així es va treballar sobre diversos àmbits d'intervenció com l'educatiu, l'afectiu-psicològic, els hàbits de salut, l'educació en el lleure... En tots es constata l'aposta per una intervenció individualitzada, centrada en el menor i la família, donant resposta a les seves necessitats, a través d’un vincle autèntic, fent xarxa amb l’entorn, cuidant l’interior de les persones i també la seva diversitat i dignitat.

Va participar a la trobada el secretari per a la Justícia Social i l’Ecologia de la Companyia de Jesús a Roma, el jesuïta Patxi Álvarez de los Mozos, que va oferir una perspectiva integral de la missió de la Companyia al món basada en cinc passos: acompanyar, servir, investigar, sensibilitzar i defensar. Amb el seu missatge va convidar les entitats a dedicar esforços més enllà de l’acompanyament i el servei als menors i a les famílies, també a reflexionar, investigar i sensibilitzar l'entorn més proper, i defensar els seus drets davant dels governs, institucions públiques i agents externs.

Diverses entitats van presentar els seus projectes i experiències de bones pràctiques, com el centre Nazaret d'Alacant o Fundació Hogar de San José a Astúries, així com les dues entitats de l'àrea de menors que es troben a la ciutat de Badalona i que els participants a la trobada van poder visitar: el centre Sant Jaume de la Fundació Carles Blanch i la Fundació Salut Alta.

Data de la notícia: 
23 de Abril de 2016

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net