Trobada d'Antics Alumnes d'escoles Jesuïtes a Manresa

Un moment de la xerrada del P. Francesc Riera

Sota el lema “La Cova, Sant Ignasi i nosaltres” es va celebrar a Manresa el passat 14 de novembre, la segona trobada d’Antics Alumnes de les escoles de jesuïtes de Catalunya.

A la Jornada hi van participar més de cinquanta persones de les escoles Sant Ignasi-Sarrià, Casp-Sagrat Cor de Jesús, Joan XXIII, Clot, Sant Pere Claver (Raimat), Sant Estanislau de Koska, Jesuïtes Sant Gervasi-Infant Jesús i l’antic I.C.I.

La jornada va començar amb la introducció per part del P. Llorenç Puig, delegat dels Jesuïtes a Catalunya, sobre el valor de ser antic alumne de la Companyia de Jesús i de pertànyer a una Associació d’Antics Alumnes. Missatge que posteriorment va tornar a reemprendre inspirat en la presentació que el P. Francesc Riera va fer sobre l’experiència de Sant Ignasi en la seva etapa a Montserrat i Manresa. Així, el missatge es centraria en tres actituds: l’agraïment, la capacitat de tenir somnis i fer el possible per fer-los realitat, i cercar i convocar companys amb qui compartir aquests somnis, trobant quines són les missions universals on som més cridats.

La jornada va continuar amb la reflexió en grups, prou rica i per la que no va haver-hi prou temps donat tot el que es volia dir i compartir. Tanmateix es van recollir totes les propostes per portar-les a una reflexió futura. Amb ocasió de l’Any Jubilar Ignasià es va obrir la porta santa, que havia estat l’antiga porta a la Santa Cova. Creuar-la va ser establir un compromís per continuar endavant amb el camí ignasià de cadascun dels participants com a antics alumnes.

Amb el guiatge del P. Magriñà, actual director de la Casa d’Espiritualitat, la jornada va seguir amb una visita als llocs ignasians, com la Santa Cova, reformada per retornar-la a una imatge més propera a l’original i la capella del Rapte. Els assistents tambe van poder conèixer la història del primer col·legi que  la Companyia va tenir a Catalunya.

Els antics alumnes que van ser a la trobada han rebut amb agraïment la participació en aquesta trobada i han aprofitat per felicitar la Junta de l'Associació d'Antics Alumnes de Sant Ignasi pel seu èxit en la proposta d'acollir l’encontre mundial d’Antics Alumnes del 2021. Va ser precisament en una trobada amb antics alumnes de la Companyia de Jesús que el Papa Francesc s'hi va dirigir amb una pregunta interpel·ladora: “¿Tenés el virus adentro o no, o ya lo perdiste?”.

Data de la notícia: 
23 de Novembre de 2015

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net