"Treballar per allò que avui sembla impossible", primeres paraules del nou Superior General dels jesuïtes

El P. Arturo Sosa SJ, a la missa d'acció de gràcies a l'església del Gesù

Audàcia, centralitat del Crist, confiança en l'Esperit, justícia i col·laboració. Aquestes han estat les paraules que han centrat l'homilia del P. Arturo Sosa SJ en la missa d'acció de gràcies que s'ha celebrat aquest dissabte al matí s'ha celebrat a l'església del Gesù de Roma. Ha estat la primera missa que presideix com a nou Superior General de la Companyia de Jesús, després de ser elegit, aquest divendres.

El P. Arturo Sosa SJ ha recordat les paraules que el P. Bruno Cardoré, superior dels dominics, en la missa d'inici de la Congregació General, quan animava als jesuïtes a cercar amb audàcia l'improbable. El P. Sosa, recollint aquest compromís, ha afirmat que "volem treballar per allò que avui sembla impossible: una humanitat reconciliada en la justícia, que viu en pau, en una casa comuna ben cuidada". 

El nou Superior General dels Jesuïtes ha insistit que la missió de la Companyia de Jesús és la de ser servidors del Crist, i ha remarcat la necessitat de pensar, de reflexionar en profunditat per poder contribuir a la recerca d'alternatives que permetin afrontar els reptes del nostre món, amb especial atenció a la pobresa i les situacions d'injsutícia.

Ha expressat també amb contundència la voluntat de col·laboració amb altres. "No es tracta de buscar a altres que col·laborin amb nosaltres", ha matisat, sinó que "volem col·laborar generosament amb altres dins i fora de l'Església". A la seva homilia també ha fet referència a la diversitat cultural present dins de la Companyia de Jesús, i que es visibilitza aquests dies en els més de 200 jesuïtes que participen a la Congregació General 36, provinents de tot el món. Aquesta és una riquesa, ha dit, que la Companyia ha de mostrar i expressar. 

A la pàgina web de la Congregació General 36 trobareu el vídeo de la missa, així com tota la informació i materials de la Congregació, que, després de l'elecció del P. General, continuarà per aprovar els decrets i documents que marcaran les línies d'acció del mandat del nou General i de la Companyia de Jesús durant els propers anys.

Data de la notícia: 
15 de Octubre de 2016

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net