"Tornar a Déu", llibre de PregariaCat per a la Quaresma

El web de recursos de pregària en català elaborat pels Jesuïtes de Catalunya www.pregaria.cat acaba de publicar el llibre "Tornar a Déu", una guia de recursos de pregària pel temps de Quaresma i fins a Setmana Santa. Es tracta del segon llibre d'aquestes característiques que es publica, després del que correspon al temps d'Advent.

El llibre recull un breu comentari de l'Evangeli de cada dia i una proposta de recés que es pot fer individualment o en grup. Els continguts són una selecció dels comentaris publicats al web Espai Sagrat en la seva edició en català www.espaisagrat.org, una iniciativa dels jesuïtes irlandesos que compta amb versions en diverses llengües. L'edició en català es va iniciar l'any 2002 i és gestionada pels Jesuïtes de Catalunya. Espai Sagrat és un projecte inclòs en el portal de pregària www.pregaria.cat, un lloc web de recursos de pregària en català al servei de persones, grups, parròquies o moviments que busquin aprofundir en la seva vida de fe. S'hi ofereixen materials molt diversos perquè cadascú hi pugui trobar allò que més l'ajudi.   

Comença la Quaresma

D'altra banda, en començar la Quaresma, el portal PregariaCat, a més de la publicació d'aquest llibre, ofereix diversos continguts especials sobre aquest temps. Es tracta de materials i enllaços a iniciatives que poden ser d'interès. Destaquem, entre d'altres: 

  • el Recés d'Espai Sagrat, una aturada per poder anar més a fons en la vida, que en aquesta ocasió, té com a punt de partida la carta que Sant Pau va escriure abans de sortir cap a Roma, dirigida als cristians que vivien a la ciutat, i en la que parla d'ells com els "cridats a ser sants". El podeu decarregar en pdf o, si ho preferiu, seguir-lo online a www.espaisagrat.org
  • el llibret de Quaresma elaborat per Santi Thió, jesuïta i membre de l'Associació Àkan de Girona, que ens pot ajudar a aproximar-nos a les lectures de l'evangeli des de la perspectiva dels qui més pateixen. Trobareu el pdf aquí.
  • les postals de Quaresma, un petit gest per recordar als altres que és Quaresma i donar-los a conèixer la web. Podeu veure-les i enviar-les des d'aquí.
  • la iniciativa "40 dias con los 40 últimos", que ens convida a viure aquest temps units als últims, aquells que la societat rebutja. En aquest enllaç.
  • i les moltes activitats que trobareu a la nostra agenda, de formació, recessos, trobades, conferències, celebracions... organitzades arreu de Catalunya durant aquest temps. 

I els qui vulguin matenir-se informats de les novetats al web PregariaCat poden sol·licitar rebre el butlletí de novetats aquí

Data de la notícia: 
05 de Març de 2014

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net