"Siguem terra d'acollida!"

El concert va escenificar diversos moments del viatge dels refugiats

Aquest dissabte 18 de febrer ha tingut lloc a Barcelona el concert solidari a favor de les persones migrants i refugiades organitzat per les escoles de Jesuïtes Educació conjuntament amb les diverses institucions de la Companyia de Jesús a Catalunya, i en el marc de la campanya Hospitalitat.

Durant una hora aproximadament el grup Singfònics i alumnes de les diverses escoles van posar sobre l'escena del CCIB (Centre de Convencions Internacionals de Barcelona) el dur viatge que estan patint les persones migrants i refugiades: la guerra, la fugida de casa seva, la perillosa travessa per mar, i l’arribada a altres països on, lluny de ser acollits, es troben amb murs infranquejables.

M. Carmen de la Fuente, directora de Migra Studium -entitat de la Companyia de Jesús que treballa en l'àmbit de les migracions- descatava en la seva intervenció la importància de conèixer la realitat d'aquestes persones que han de fugir de casa seva, per tal que aquesta realitat ens commogui i ens mogui a actuar. De la mateixa manera es va expressar el delegat dels Jesuïtes a Catalunya, Llorenç Puig, que animava a no restar indiferents davant l'impacte que ens provoca aquesta realitat. "Sí que podem fer alguna cosa", ha dit Puig, "mirar i conèixer el que passa, i comprometre'ns creant a la nostra vida un espai de servei i voluntariat".

L'organització d'aquest concert ha implicat la comunitat educativa de les escoles de la xarxa Jesuïtes Educació i han estat els mateixos alumnes de la xarxa els qui han pujat a l'escenari per fer sentir les seves veus al costat de la cantant Lucrecia, interpretant la canço Refugis, comprosada especialment per a aquesta ocasió. El director de Jesuïtes Educació, Enric Masllorens, ha volgut precisament destacar el paper de l'educació, que ens aporta més comprensió mútua, més responsabilitat i solidaritat, per tal de poder passar de l'hostilitat a l'hospitalitat.

"Obrim els ulls, el cor i les mans. Obrim tantes fronteres tancades i fem de casa nostra terra d'acollida", demanava Llorenç Puig en acabar el concert. 

Els fons recaptats amb aquest concert solidari es destinaran a tres projectes de suport a persones migrants i refugiades: el treball del Servei Jesuïta als Refugiats als camps de Maban, a Sudan del Sud, on les necessitats humanitàries són enormes i on treballen dos jesuïtes catalans; l'acompanyament a la població migrant que arriba a la frontera Melilla–Nador; i l'acolliment a migrants i refugiats a Catalunya, a través de les activitats de la Fundació Migra Studium a Barcelona.

Data de la notícia: 
20 de Febrer de 2017

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net