SICARcat, Migra Studium i el cantautor Esteban Faro s'uneixen en un projecte per trencar fronteres

La campanya #TrencantFronteres s'allargarà fins a finals de gener

SICARcat i la Fundació Migra Studium, dues entitats que treballen per la dignitat i els drets de les persones migrades més vulnerables, acaben de posar en marxa la campanya #TrencantFronteres.
 
Durant els propers mesos busquen alertar de totes aquelles barreres, incomprensions, desconeixements i rumors que impedeixen a les persones d'un determinat lloc viure i conviure com a veïns i veïnes, sigui quin sigui el seu origen o la seva condició social. La campanya culminarà amb un concert el 27 de gener a la sala Luz de Gas amb el cantautor Esteban Faro.
 
Aquesta iniciativa està dirigida a tota la societat i convida a “trencar fronteres”. A través del seu treball diari d'acompanyament a persones migrants, totes dues entitats són testimonis de les dificultats i perjudicis que suposen l’existència de fronteres externes, que dificulten la mobilitat de les persones i les empenyen a emprendre trajectes migratoris llargs i plens de perills. Tant la Fundació Migra Studium com SICARcat han denunciat en diverses ocasions les vulneracions de drets que es deriven de les polítiques migratòries i que es donen als països en trànsit.
 
Fronteres invisibles
 
No obstant, la campanya es vol centrar en les fronteres més invisibles i subtils de les quals tots en som una mica  responsables. Fronteres que s’estenen dins el país d’acollida per pobles, ciutats, barris, carrers i fins a escales de veïns, fetes d’incomprensions, desconeixements, rumors i malfiances, que impedeixen a les persones d’un determinat origen, viure i conviure com a veïns i veïnes. #TrencantFronteres pretén ser, doncs, un crit a treballar junts i juntes per la cohesió social, una invitació a potenciar en la vida diària aquells petits gestos i actes que ens ajuden a construir veïnatge i convivència.
 
El projecte de sensibilització durarà uns tres mesos durant els quals es difondran cançons, vídeos i altres accions per estimular la implicació de les persones a l’hora de trencar fronteres, ja que, lluny de ser una campanya teòrica, es volen posar en valor les pràctiques positives que ajuden a fer una societat millor. Finalment, la iniciativa es tancarà el 27 de gener amb un concert a la sala Luz de Gas a càrrec del cantautor Esteban Faro, un dels promotors de la iniciativa. Col·laboren també en aquest projecte la Sala Luz de Gas i Ticketea.
 
Més informació: www.trencantfronteres.org
 
Data de la notícia: 
20 de Octubre de 2017

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net