S'estrena el documental "Miquel Batllori, l'agudesa d'un savi"

Aquest dijous, 13 de setembre, es presenta el documental “Miquel Batllori, l’agudesa d’un savi”. La producció i exhibició d'aquesta pel·licula documental és l'esdeveniment que culmina a Catalunya l'any Batllori proclamat en commemoració del centenari del seu naixement.

El P. Miquel Batllori (Barcelona 1909 - Sant Cugat del Vallès 2003), jesuïta i historiador, és autor d'una obra completa de 23 volums en català. És conegut i reconegut arreu pel seu important i extens treball com a historiador de la cultura. Estudià i investigà sobre nombrosos personatges, les seves èpoques i els estaments socials i espirituals que representaren, des de Ramon Llull, un dels seus autors preferits, passant per Baltasar Gración, els Borja i la seva llegenda, fins arribar al segle XX amb el cardenal Vidal i Barraquer o Vicens Vives, de qui fou gran amic.

Aquesta vida de recerca i de treball del pare Batllori és el rerefons on es mouen els intèrprets del documental, en períodes fonamentals de la història, representats per personatges poc coneguts però interessants i valuosos des de molts punts de vista.

Aquest documental ofereix la possibilitat que el gran públic visqui aquests personatges -que són tan desconeguts com clau per a comprendre la nostra història- com una aventura i els estimi com representants de moments significatius de la cultura catalana, de la cultura espanyola, de la cultura de la humanitat. Amb els seus elements positius i, també, els negatius, i a la vegada descobreixi la personalitat i el gran valor de les aportacions del pare Batllori.

La direcció és a càrrec de Francesc Llobet i el guió de Valentí Gómez, que han comptat amb l'assessorament històric del jesuïta Josep M. Benítez, que n'ha estat un dels impulsors. La producció ha comptat amb el suport dels Jesuïtes de Catalunya i de l'Abadia de Montserrat.

Data de la notícia: 
12 de Setembre de 2012

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net