Reconeixement al P. Joan Ribalta per la seva tasca educativa a Lleida

Un moment del reconeixement al P. Joan Ribalta, el passat 29 d'abril

El passat 29 d’abril, en el marc del Consell Escolar Municipal, convocat per la Regidoria d’Educació i Infància, i dins dels actes de celebració de la Festa de Sant Jordi 2014, va tenir lloc un aconeixement molt especial per a tota la comunitat educativa de l’escola Jesuïtes Lleida - Col·legi Claver. Es va reconèixer, valorar, homenatjar i agrair l’esforç, la dedicació, la generositat i el servei a la comunitat del P. Joan Ribalta i Balet, jesuïta i història viva del Col·legi Claver.

El P. Joan Ribalta i Balet va portar la direcció pedagògica del col·legi des dels seus inicis i gràcies al seu esforç, dedicació i bon criteri, va formar un equip de professors entusiasta fent del Claver un referent educatiu dels anys 70 a Lleida. Aquest referent es basava en una pedagogia activa, arrelada tradició jesuítica i oberta als nous valors i realitats socials. Va donar el pas a la coeducació,avançant-se clarament a les institucions de l’entorn. També va posar en marxa el Departament d’Orientació en la doble tasca d’atendre alumnes i famílies; i va elaborar materials molt útils per a les tutories, que més tard serien adaptats per a la resta de col·legis d’Espanya.

Des de la seva aparent fragilitat, gairebé xiuxiuejant, el P. Joan Ribalta va aprofitar el moment per enviar un ferm i contundent missatge a la comunitat educativa de Lleida, inspectors i a les autoritats presents –l’alcalde de LLeida i el delegat d’ensenyament-: “L’escola és un lloc d’aprenentatge. Tots, alumnes i professors, aprenem de tothom contínuament. El mestre ha de guiar l’alumne però ha d’aprendre’n”.

Home senzill, discret i humil, el P. Ribalta continua fent al seu despatx un treball d’acolliment i d’escolta empàtica. Són molts –mestres, exalumnes, alumnes…- que hi busquen consell, consol o acompanyament. Habituat a transformar l’espai amb les seves mans, aprofita tot allò bo que tenen les persones: “Donem molt i rebem moltíssim”. La comunitat educativa del Col·legi Claver celebra aquest reconeixement i agraeix al P. Joan Ribalta el seu suport i estímul per continuar, sense defallences, amb la creativa tasca d’aprendre d’un ésser humà en creixement.

Font: JesuĂŻtes EducaciĂł

Data de la notĂ­cia: 
02 de Maig de 2014

JesuĂŻtes de Catalunya - c/ Roger de LlĂşria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net