El jesuïta Santi Thió acompanyarà el Recés a Ciutat d'aquest any

Tindrà lloc de dijous a dissabte, a l'església dels jesuïtes del carrer Casp de Barcelona.

Aquest dijous 13 d'abril comença a l'església dels jesuïtes del carrer Casp de Barcelona el "Recés a la Ciutat". És una proposta que compta amb més de 10 anys de recorregut i una molt bon acollida. Ofereix a les persones que passen la Setmana Santa a la ciutat de Barcelona la possibilitat de viure la intensitat d'aquests dies, integrant les celebracions litúrgiques i unes sessions de reflexió i pregària.
 
És una iniciativa organitzada conjuntament per l'Església del Sagrat Cor (Jesuïtes de Casp) i el centre d'estudis Cristianisme i Justícia i l'objectiu de fons és connectar tot allò que els cristians celebren i recorden aquests dies amb la realitat del món d'avui i, molt especialment, amb els més desfavorits.
 
Les sessions de meditació estaran guiades, aquest any, pel jesuïta Santi Thió, de la comunitat de Girona, que convidarà els asssitents a reflexionar a l'entorn de la frase de Jesús a Nicodem "Déu ha estimat tant el món que ha donat el seu Fill únic perquè no es perdi ningú". Amb aquest lema global, dijous, divendres i dissabte, Thió presentarà un itinerari que comença remarcant l'entrega de Jesús i el seu compromís, a qui li retreuen que ni els dies de descans s'aturi, perquè no pot deixar d'acompanyar ni guarir els malalts. Amb la Santa Cena de Dijous Sant, Jesús afegeix nous registres a la seva invitació de fraternitat universal i, rentant peus i amb la donació del seu i de la seva sang, mostra el seu amor fins a l'extrem.
 
Divendres Sant, la meditació se centrarà en la imatge de l'ovella perduda, amb la que queden qüestionades les nostres formes d'exercir l'autoritat. Imatge que connecta amb la denúncia del papa Francesc del drama a la Mediterrània i el seu clam a les comunitats eclesials de ser "hospitals de campanya". El matí de dissabte, després d'haver seguit els fets pasquals i amb Jesús enterrat, Thió ens convida a reflexionar a partir de les paraules dels deixebles d'Emaús "nosaltres esperàvem" i invitarà als asssistents a, personalment, pensar en les desesperances de cadascú, així com en les possibilitats de cadascú de sumar-se a l'impuls i el camí que marca Jesús.
 
Amb dos mil anys de distància, la meditació sobre Jesús i els fets pasquals cal fer-la, considera Santi Thió, tenint presents les imatges de les tragèdies que avui en dia viuen milers de persones al nostre món.
 
Podeu consultar els horaris de les meditacions i les celebracions del Recés a la Ciutat en aquest enllaç.
 
Data de la notícia: 
11 de Abril de 2017
Arxius Adjunts

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net