Viatjant amb Jesús durant la Quaresma

Ja es pot descarregar el Recés de Quaresma 2020

Ens trobem ja enmig del temps de Quaresma, el temps de preparació per celebrar la passió, la mort i la resurrecció de Jesucrist. Com cada any la Companyia de Jesús i els seus diversos espais i comunitats ofereixen diversos materials, recursos i activitats per viure aquest temps amb sentit i respondre a la crida que ens fa el Papa Francesc en el seu missatge de Quaresma, recordant que "la Pasqua de Jesús no és un esdeveniment del passat: pel poder de l'Esperit Sant és sempre actual i ens permet mirar i tocar amb fe la carn de Crist en tantes persones que sofreixen".

El Recés de Quaresma que publica aquest any el portal web Sacred Space i que trobareu en la seva versió en català a espaisagrat.org i pregaria.cat ens proposa viatjar amb Jesús, a través dels escenaris de les històries que ens explica l'Evangeli durant la Quaresma: el desert on és temptat per Jesús, la muntanya on la figura de Jesús reflecteix l'aparició de Déu en la brillantor de la seva cara i la seva roba, el pou en el que Jesús ofereix aigua a una dona, la piscina on dona la vista a un cec de naixement, la tomba on torna la vida a Llàtzer, el Gòlgota on fou crucificat i el jardí on es troba el sepulcre i Jesús apareix a Maria Magdalena. El Recés ens proposa recórrer aquests escenaris i textos a través de la lectura personal, l'oració i la meditació.

Teniu l'oportunitat de trobar aquest recés en dos formats: online, seguint els passos de cada sessió a través del web espaisagrat.org on trobareu cada setmana una nova sessió; o bé descarregar el recés complet en pdf en aquest enllaç, de tal manera que el podeu adaptar-lo per a fer-lo en el moment i durant el temps que us sigui possible, per exemple, durant dos dies, o fins i tot, compartir-lo en grup. 

Però a més, durant la quaresma, la web www.pregaria.cat inclou continguts dedicats a aquest temps litúrgic, com les homilies corresponents a les celebracions de Quaresma, o els dibuixos de Patxi Fano que visualment ajuden els infants a comprendre l’essencial de l’Evangeli de cada diumenge.

Pel què fa a les propostes presencials, destaquem dues iniciatives habituals de cada any: el Recés de Quaresma a la Cova Sant Ignasi de Manresa, del 20 al 22 de març amb el jesuïta David Guindulain; i l'"Stop de Quaresma", que el jesuïta Francesc Roma ofereix a l'Església del Sagrat Cor del carrer Casp de Barcelona. Es tracta d'una trobada a l'entorn de la música, el silenci, la reflexió i la pregària, que tindrà lloc els dies 23 i 24 de març, des de les 19:30h fins a les 20.45h, aquest any amb el títol "Contemplar, reviure". 

Els qui prefereixen un suport en text tradicional per acompanyar el temps de quaresma, poden recórrer al llibre "Tornar a Déu", publicat per l'editorial Claret, una guia per pregar amb els Evangelis del temps de Quaresma i fins a la Setmana Santa i amb els comentaris a aquests evangelis publicats al web “espaisagrat.org”. 

Podreu anar trobant la informació i convocatòries actualitzades de les diverses activitats a la nostra agenda

Data de la notícia: 
06 de Març de 2020
Arxius Adjunts

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net