Pregariacat celebra el seu desè aniversari presentant nova web

El portal de pregària va néixer la primavera de l'any 2008

Fa 10 anys que els jesuïtes de Catalunya van presentar el portal web pregaria.cat amb voluntat d'aplegar i oferir materials per ajudar i acompanyar en la reflexió personal i la pregària. Ara, en el seu 10è aniversari, pregaria.cat presenta una nova web, amb nou disseny i també nous continguts, per seguir proposant, enfortint i actualitzant pregària i espiritualitat amb l'ajuda de formats diferents que siguin inspiradors en el s.XXI pels creients de l'Església a Catalunya, per a cristians d'altres confessions, i fins i tot per aquells navegants que exploren un major contacte amb la seva interioritat.

Hi trobareu, d'entrada, un nou disseny que facilita la navegació i s'adapta perquè hi podeu accedir amb comoditat des de dispositius mòbils, així com compartir els continguts a les xarxes socials. En definitiva, pregaria.cat s'ha posat al dia. Però hi trobareu també nous continguts, que s'han anat afegint els darrers mesos a les seccions més veteranes, i que s'organitzen en el trípode prega-coneix-actua, perquè la relació amb Déu s'ha de veure enriquida pel coneixement a fons de la realitat i de mètodes, i s'ha de posar en pràctica a la vida diària.

Novetats a pregaria.cat

Així, estrenem seccions com les Oracions d'Intempèrie, a càrrec de Glòria Andrés, un recull de textos intrèpids per a pregar de forma autèntica la realitat, i també les Fitxes Bíbliques, que prepara en Joan Morera, jesuïta, i on trobareu explicacions pedagògiques per llegir millor els textos bíblics, i també pòsters o infografies de cada llibre de la Bíblia, un material inèdit totalment descarregable i distribuïble a alta resolució per catequesis, col·legis, parròquies o l'ús que en vulgueu fer.

També s'han incoporat a pregaria.cat durant els últims mesos espais com Claraboia, una lectura cristiana de l'actualitat, que ens ofereix un equip de periodistes; el PregaCine, que ens ajuda a trobar les espurnes de Déu que es troben sovint a les pel·lícules, i que ens poden fer pensar, meditar i pregar; les petítes píndoles d'interioritat d'el post de les 9; i les pistes per començar a pregar des de zero de l'aprendre a pregar, una secció a càrrec del jesuïta David Guindulain, que, a partir de la seva experiència d'acompanyar moltes persones, ofereix pautes per anar trobant un mètode que ajudi a disposar-nos per a la pregària.

10 anys de trajectòria

Nous espais, doncs, que conviuen amb propostes que acumulen un llarg recorregut i que fins i tot han donat lloc a la publicació d'alguns llibres, com les pregàries virtuals del jesuïta Jesús Renau, els textos senzills i breus que parlen de la vida quotidiana i amb els que ens identifiquem fàcilment; l'espai del Prega-rock, animat per l'Eloi Aran, que posa en diàleg la música actual amb el transcendent; o la secció al cor del món, on el jesuïta Josep F. Mària ens convida a buscar al cor del món un significat amagat que ens impulsa a l'acció per un món més fratern. 

També seguireu trobant l'homilia i la vinyeta per a cada diumenge i festivitat, així com iniciatives especials com els recessos online per als temps de quaresma i d'advent. Són més d'una vintena els col·laboradors i col·laboradores que participen de forma voluntària per fer possible aquest projecte compartit i a qui convé agraïr-los la seva dedicació.

Al llarg d'aquests 10 anys pregaria.cat s'ha consolidat no només com un espai per a la pregària personal, sinó també com una eina per a persones i col.lectius que necessiten recursos per a desenvolupar una tasca educativa o pastoral, com mestres, catequistes, animadors de pastoral, etc...

Aquesta iniciativa impulsada pels Jesuïtes de Catalunya és un servei a tota l’església catalana i a totes aquelles persones que tinguin la necessitat de trobar materials que els facilitin la possibilitat de tenir un espai per a la reflexió i la interioritat, enmig de l'atapeït ritme de vida actual. 

Tant si ja coneixeu la web i en sou usuaris com si no, us convidem a entrar a la nova pàgina, visitant www.pregaria.cat, descobrir les novetats i, si ho voleu, fer-nos arribar les vostres impressions i comentaris a pregaria@pregaria.cat 

Data de la notícia: 
25 de Juny de 2018

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net