NOTA DE PREMSA: Iñaki Gabilondo obre el curs a Cristianisme i Justícia

El proper dilluns 15 d’octubre tindrà lloc l’acte d’inauguració del curs al centre d’estudis Cristianisme i Justícia, amb la participació del periodista Iñaki Gabilondo, que ens oferirà la seva visió sobre el moment actual.

La nostra societat està vivint un moment excepcional. Quines coordenades ens poden ajudar a situar-nos? Davant la tríada implacable "autoritat, pobresa i desigualtat", volem reconstruir un horitzó de "democràcia, solidaritat i justícia". Com fer-ho, i quins agents han de ser els protagonistes d'aquest canvi? En l’inici del curs 2012-13, Cristianisme i Justícia ha demanat al periodista Iñaki Gabilondo que ens presenti, des del seu punt de vista, algunes coordenades per a comprendre el moment actual. 

Cristianisme i Justícia, centre d’estudis promogut pels Jesuïtes de Catalunya, fa 30 anys que s’ocupa de l’anàlisi dels problemes socials i l’estudi d’una teologia compromesa amb la justícia, sempre des de la realitat de les persones i col.lectius més vulnerables. Amb el convenciment que el moment actual fa encara més necessària aquesta reflexió, el centre presentarà també en aquest acte les línies de treball i les novetats per al curs 2012-13. Cristianisme i Justícia centrarà, aquest any la seva reflexió en els següents temes: 

  • el seminari social seguirà treballant en les conseqüències de la crisi, mirant amb especial  preocupació la dualització social, el desmantellament de l’Estat del Benestar i el present i futur d’Europa.
  • el seminari teològic s’ocuparà del tema de l’Esperit Sant, un dels grans oblidats de la història i la teologia de l’Església.
  • el grup de treball de migracions estudiarà aquest any el caràcter estructural i irreversible del fenomen migratori a casa nostra, més enllà de l’actual conjuntura econòmica.
  • el grup de treball de diàleg islamo-cristià, format per cristians i representants d’associacions i comunitats musulmanes de Catalunya, mirarà d’identificar qüestions fonamentals de la fe musulmana i la seva formulació en el context de la societat catalana.  
  • i el grup de treball d’ètica i sostenibilitat, analitzarà quins canvis s’han de produir en les persones i en les relacions econòmiques i socials per tal de transformar l’actual model de creixement. 

“Algunes coordenades per a comprendre el moment actual”

Inauguració del curs 2012-13, amb Iñaki Gabilondo

Dia i hora: dilluns, 15 d'octubre de 2012, a les 19:30h

Lloc: Cristianisme i Justícia (Roger de Llúria 13, Barcelona)

Entrada lliure – Retransmissió en streaming a través del nostre web i canal de vídeos

Data de la notícia: 
10/10/2012
Arxius Adjunts

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net