NOTA DE PREMSA: El Santuari de Javier acull una espectacular exposició permanent sobre les reduccions jesuïtes del Paraguai

El proper 28 de juny a les 11.30h s'inaugura al Santuari de Javier (Navarra) l'exposició permanent "Les Reduccions Jesuïtes de Paraguai: una aventura fascinant que perdura en el temps" que rememora un dels moments més fascinants de l'evangelització de les Amèriques: l'experiència de les reduccions jesuïtes.

Hi assistiran l'Arquebisbe de Pamplona i el bisbe de Tudela Monsenyor Francisco Pérez González; el P. Provincial dels Jesuïtes de la Província de Loiola Juan José Etxeberria SJ; l'alcaldessa de Javier M. José Guindano; una representació del Govern Foral de Navarra i de l'Ambaixada de Paraguai a Espanya.

Les Reduccions o missions jesuïtes del Paraguai (1609-1769) van ser assentaments d'indis guaranís que van promoure els jesuïtes a les terres conquistades per Portugal i Espanya, amb el desig de salvaguardar la seva identitat. Els pobles indis que vivien d'acord amb les seves costums, en petits grups distants entre sí, es van reunir per formar assentaments d'uns 5000 indis cadascun. L'any 1986 la pel·lícula "La Misión" de Rolan Joffé, protagonitzada per Robert de Niro i Jeremy Irons, va recollir el que havia estat aquella experiència.

Data de la notícia: 
20/06/2012
Arxius Adjunts

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net