Música que trenca fronteres

Imatge del concert celebrat a la sala Luz de Gas

El concert #TrencantFronteres, amb el cantautor Esteban Faro, va omplir de solidaritat la sala Luz de Gas de Barcelona el passat dissabte 27 de gener. Més de 500 persones van assistir al concert de cloenda de la campanya que han impulsat les entitats Migra StudiumSICAR cat, amb la col·laboració d'aquest músic barceloní.

L'objectiu ha estat, expliquen les organitzacions, "sensibilitzar sobre la necessitat d'acabar amb les fronteres que dificulten la nostra convivència, sobretot en relació amb aquelles persones diverses per raó d’origen, cultura o color de la pell". A través de les xarxes socials s'ha treballant #TrencantFronteres, amb la complicitat de molts testimonis que han volgut explicar com trenquen fronteres a la seva vida diària.

Dissabte passat, la campanya va tenir el seu moment festiu i musical, amb Esteban Faro i la desena llarga de músics que el van acompanyar dalt de l’escenari interpretant durant més d’hora i mitja les cançons dels dos discs publicats pel cantautor Instantáneas personales (2015, Minino Records) i La otra cara de la luna (2016, SIA Studio). Un públic entregat va vibrar amb temes com Nada más, Noches en vela... i sobretot amb la interpretació de la cançó composada expressament per a l'ocasió: Trencant Fronteres.

Gràcies a aquest concert solidari es van recaptar 4680 euros nets que es dedicaran íntegrament al projecte d’acollida de la Fundació Migra Studium, que inclou l’aprenentatge de la llengua, l’orientació jurídica però també l’acollida i l’acompanyament de persones migrants per part de famílies; i al projecte de suport a l’autonomia de les víctimes de tràfic d’éssers humas ateses a SICAR cat, a través de la prestació de l’atenció social, sanitària, psicològica, jurídica i sociolaboral.

Cal destacar que tant la Sala Luz de Gas com els músics, van oferir espai i temps de manera totalment generosa i desinteressada. En els seus parlaments, M. Carmen de la Fuente, directora de Migra Studium i Rosa Cendón, de SICAR.cat, van animar el públic a seguir compromesos, “a deixar la porta oberta, a no deixar que la por s’apoderi del nostre cor, a no fer ni un pas enrera, a no deixar de mirar i deixar-nos mirar, a somriure i deixar-nos somriure”.

Més informació a: Migra Studium i SICAR cat


Data de la notícia: 
30 de Gener de 2018

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net