Milers de fidels reten homenatge al cardenal Martini

Amb afecte, estima i gratitud, milers de fidels reten homenatge al cardenal Carlo Maria Martini, jesuïta, que va morir el divendres 31 d'agost a la casa dels jesuïtes de Gallarate, prop de Milà, a l'edat de 85 anys. Va ser allà també on va concedir la seva darrera entrevista, el passat 8 d'agost, al també jesuïta Georg Sporschill, i que s'ha publicat al diari italià Corriere della Sera. L'arquebisbe emèrit de Milà diu que l'"Església ha de reconèixer els errors propis i ha de seguir un canvi radical, per ser creïble". (Podeu llegir el text de l'entrevista traduït al català per Catalunya Religió aquí.)

El primer ministre Mario Monti ha acudit també a resar davant les restes mortals d'un personatge excepcional: jesuïta als 17 anys, sacerdot als 25, rector successivament del Pontifici Institut Bíblic i de la Pontificia Universitat Gregoriana fins que Juan Pau II el va nomenar arquebisbe de la més gran diòcesi d'Europa.

El cardenal estimat per molts italians i no italians per la seva espiritualitat oberta i esperit de diàleg serà enterrat avui dilluns a la catedral de Milà on s'ha instal.lat la capella ardent.

Font: IVICON

Data de la notícia: 
03 de Setembre de 2012

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net