Més de 150 persones participen a la cursa de La Salut Alta

La cursa d'orientació solidària els ha permès conèixer diversos barris de la zona

"Treballem en una zona molt propera per a tots i totes, però invisible als ulls de la gran majoria, fins i tot de l’Administració" comenta Maria Nadeu, directora de la Fundació Salut Alta, entitat del sector social de la Companyia de Jesús que treballa acompanyant infants, joves i famílies en aquest barri de Badalona.

És per això que l'entitat porta a terme iniciatives per visibilitzar el barri i facilitar que moltes persones puguin descobrir una zona de la ciutat de Badalona, que "malgrat les dificultats estructurals que pateix la població que hi viu, tenen molta riquesa per oferir". 

Aquest ha estat l'objectiu de la Cursa d'Orientació Solidària, que s'ha celebrat el passat 18 de novembre i que, malgrat l'amenaça de la pluja, ha aplegat més de 150 persones. Amb el lema "Mou-te per la Salut Alta!", els participants es trobaven a la plaça Antonio Machado per prendre part en aquesta activitat oorganitzada per la Fundació Salut Alta i el Club d'Orientació Catalunya.

Des de les 10h del matí, un cop entregat el mapa i donades les indicacions, els participants van dedicar quasi tres hores a recórrer diferents barris en busca de més de 30 fites. Mentrestant, els més petits tenien l’oportunitat d’aproximar-se a les curses d’orientació a través del Correxic, un circuit adaptat, i fer una mica d’esport amb l’espai fitness dinamitzat per professionals del gimnàs 7deFintess de la ciutat.

La cursa ha servit també per recaptar fons per les activitats comunitàries previstes per aquest curs. En aquest sentit, fins al moment s’han aconseguit 2.830€ i es preveu arribar a l’objectiu dels 4.000€ a través de les donacions de Dorsal 0 que estarà obert durant les properes setmanes, amb motiu del #GivingTuesday.

Els responsables de la iniciativa valoren molt positivament el resultat d’aquesta primera edició, agraint especialment la implicació de participants i voluntariat. "Va ser un plaer veure tanta gent passejant (i corrent!) pels carrers de La Salut i rodalies, amb tanta energia que ni la pluja va ser impediment per gaudir del matí i el barri".

Més informació i imatges a la web de la cursa.

Font: Fundació Salut Alta

Data de la notícia: 
21 de Novembre de 2018

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net