Matí festiu al barri de La Salut de Badalona, amb una nova edició de la Diverfesta

Un moment de la diverfesta

El passat dissabte 26 de maig s'ha celebrat al barri de La Salut de Badalona una nova edició de la diverfesta, una proposta organizada per la Fundació Salut Alta de Badalona, entitat social que treballa acompanyant infants, joves i famílies del barri. La diverfesta és, per a aquesta entitat, una oportunitat per oferir un espai lúdic, festiu, participatiu i de convivència a un barri mancat d'iniciatives similars, i és també una mostra de les accions que la Fundació Salut Alta fa dins del seu treball quotidià d'acompanyament comunitari. 
 
Ja de bon matí, professionals de la Fundació Salut Alta de Badalona, acompanyades de més de 20 persones voluntàries de l’entitat s’aplegaven a la Plaça Antonio Machado de La Salut disposades a fer “d’un dissabte qualsevol” una gran festa al barri.
 
Decorar l’espai, muntar carpes, distribuir el material… Diferents tasques que l’equip organitzador va anar fent amb l’ajuda d’alguns infants matiners. Durant el matí van ser moltes les activitats que es van oferir a persones de totes les edats: tallers de maquillatge, manualitats, rap per a adolescents amb Welelo, jocs de carrer, esports d’aventura com el pont tibetà que ens va apropar el Centre Excursionista de Llefià… i un espectacle de màgia a càrrec dels joves BadaMags.
 
Aquesta és de les úniques activitats dinamitzades a la Plaça durant tot l’any. I és que encara que aquell mateix matí s’estaven duent a terme a la ciutat més de cinc activitats paral·leles, per a aquesta zona del barri aquesta seria la única proposta de festa aquest 2018.
 
Més enllà del matí de jocs i tallers, la Diverfesta també és un bon moment per aprofitar sortir al carrer i obrir els ulls per detectar tot el que es mou al voltant d’una celebració. Com la mirada dels veïns no vinculats amb l’entitat, alguns sorpresos i agraïts per la vida que podia cobrar la plaça un dissabte al matí i altres més indiferents. 
 
Des de la Fundació Salut Alta destaquen, sobretot, la il·lusió amb què infants, adolescents i famílies juguen i exprimeixen al màxim totes les activitats proposades, descobrint que mitjançant un taller o un joc no existeixen barreres entre cultures, sinó que la diversitat és riquesa i poc a poc es poden anar creant espais per compartir, conviure i somriure plegats.
 
Podeu veure imatges de la festa en aquest enllaç.
Data de la notícia: 
29 de Maig de 2018

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net