"Llenties Solidàries" amb el Centre Sant Jaume de Badalona

El sopar solidari tindrà lloc el proper 10 de març

El proper dijous 10 de març se celebrarà una nova edició del sopar "Llenties Solidàries" a l'escola Jesuïtes Sarrià - Sant Ignasi, a benefici de les activitats del Centre Sant Jaume de la Fundació Carles Blanch. Aquest centre, ubicat al barri del Gorg de Badalona, acompanya i dóna suport a infants i joves en situació de risc d'exclusió social, generant oportunitats de futur. L'origen de l'entitat es troba a l'any 1995, quan es celebrava el centenari del Col·legi Sant Ignasi i la comunitat educativa de l'escola va dedicir impulsar una Fundació per portar a terme una tasca social i educativa. Aquesta inquietud es concretà en la creació del centre Sant Jaume. 

Actualment, el centre Sant Jaume forma part del Sector Social de la Companyia de Jesús, i realitza activitats de reforç escolar, lleure educatiu, orientació i inserció laboral,... Convençuts de la importància de l'educació per a prevenir i trencar el cercle de l'exclusió, els professionals i voluntaris del centre acompanyen els infants i les seves famílies en els processos socioeducatius necessaris per tal que puguin transformar la seva realitat i el seu entorn. 

Generant oportunitats de futur

Compta amb un centre de dia en el que, en horari de tarda, s'acull infants i joves de 5 a 16 amb els que es realitzen activitats de reforç escolar, tutories, espai de joc,... treballant de forma individualitzada. També es treballa en l'àmbit de l'absentisme escolar, en col·laboració amb diversos centres educatius i institucions d'atenció a la infància. A través de diverses accions de suport a l'escolarització, s'intenta prevenir i reduir l'absentisme, treballant tant amb els alumnes com amb les famílies. En els casos d'alumnes que, per diversos motius, tenen dificultats per seguir amb l'escolaritat normalitzada i han arribat a una situació d'absentisme crònic, se'ls ofereix un espai de formació integral on puguin desenvolupar les seves capacitats. El Centre Sant Jaume també té un programa d'orientació i inserció laboral per a joves de 16 a 20 anys.

Així s'aconsegueixen generar oportunitats de futur per a aquests infants i joves, com ho mostren els bons resultats del centre, ja que la major part dels nois i noies que participen als diversos programes del centre aconsegueixen superar el seu curs escolar i continuar amb els estudis, combatre l'absentisme escolar o accedir a programes d'estudis post-obligatoris. 

El sopar Llenties solidàries 

Aquest sopar solidari és una iniciativa que permet recaptar fons per als projectes del centre, alhora que donar a conèixer les seves activitats i sensibilitzar sobre la situació de la infància. Aquest any, a més, coincideix amb la celebració del 120 aniversari de Jesuïtes Sarrià - Sant Ignasi. 

Més informació sobre el sopar a www.llentiessolidaries.com.

I si voleu conèixer millor l'activitat del centre Sant Jaume de la Fundació Carles Blanch podeu visitar http://fcb.fje.edu/.

Data de la notícia: 
08 de Març de 2016

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net