Llenties solidàries: el col·legi Sant Ignasi es mobilitza novament a favor del Centre Sant Jaume

El 22 de març tindrà lloc la sisena edició del sopar Llenties Solidàries

Un menú senzill i una causa noble. És la invitació que fa cada any en aquestes dates la Fundació Carles Blanch al Sopar Llenties Solidàries, una cita solidària que se celebra a l'escola Jesuïtes Sarrià-Sant Ignasi, a favor del Centre Sant Jaume de Badalona, entitat del sector social de la Compnayia de Jesús que treballa acompanyant infants i joves en situació de risc d'exclusió social. L'edició d'aquest any ja s'està preparant i serà el proper 22 de març.

“El més impressionant del sopar és veure com es mobilitza tota una escola a favor d'aquesta causa”, explica Silvia Sala, membre de la comissió organitzadora. Són nou persones que representen l'AMPA, l'Associació d'Antics Alumnes, la Fundació Sant Ignasi, la Fundació Carles Blanch i l'escola. Ja fa que mesos que treballen per garantir “un sopar entranyable” i esperen acollir més de sis-cents comensals. 

Una trentena d'alumnes voluntaris s'encarregaran de rebre els participants i diverses empreses hi contribueixen. Entre d'altres, Roca disposa tot un equip de cambrers per atendre els comensals i Lloguer Tèxtil es fa càrrec de les estovalles. L'escola Jesuïtes Sarrià - Sant Ignasi cedeix els espais de la recepció i els menjadors.

El nou edifici del Centre Sant Jaume

La Fundació Carles Blanch destinarà una part dels donatius recaptats a l'ampliació de l'equipament del centre. “L'objectiu del sopar és recaptar diners pel funcionament del Centre Sant Jaume i aquest any, especialment, pel nou edifici”, explica José Manuel Casasnovas, membre del patronat de la Fundació Carles Blanch.

L'entitat, arrelada al barri de Gorg, fa més de vint anys que acompanya infants i joves en situació d'alta vulnerabilitat o en risc d'exclusió social al sud de Badalona. Els darrers temps l'equip educatiu ha detectat un augment de les necessitats per part de les famílies del territori i la Fundació Carles Blanch ha previst un nou edifici perquè el Centre Sant Jaume pugui augmentar els espais disponibles i millorar les condicions de l'acció educativa. El nou edifici respon a criteris d'edificació sostenible i està previst que entri en funcionament a partir del curs 2019-2020.

El Sant Ignasi, punt de trobada

L'any 2013 es va celebrar el primer sopar de llenties solidàries a l'escola Jesuïtes Sarrià - Sant Ignasi. Va ser una iniciativa de la comunitat educativa a favor de la principal obra social de l'escola. Avui, “el sopar també és un punt de trobada de la comunitat educativa, de pares i mares, antics alumnes, alumnes professors i personal de servei de l'escola”, explica Casasnovas. “Cada any rememorem el compromís del Sant Ignasi amb el Sant Jaume”, hi afegeix Silvia Sala. 

Les inscripcions al sopar ja són obertes. L'acte tindrà lloc el proper dijous 22 de març a Jesuïtes Sarrià – Sant Ignasi. El sopar, que tindrà lloc a les nou del vespre, està precedit d'una eucaristia que se celebrarà a un quart de nou a la capella de l'escola.

Més informació: www.fundaciocarlesblanch.org

Data de la notícia: 
05 de Març de 2018

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net