L'amistat com a clau del misteri pasqual

Adolfo Chércoles acompanya el Recés a la Ciutat a l'església del jesuïtes del carrer Casp de Barcelona

El jesuïta andalús Adolfo Chércoles serà l'encarregat aquest any d'acompanyar el "Recés a la Ciutat", que comença el proper dijous 18 d'abril a l'església dels jesuïtes del carrer Casp de Barcelona. Es tracta d'una proposta que compta amb més de 10 anys de recorregut i una molt bon acollida i que ofereix a les persones que passen la Setmana Santa a la ciutat de Barcelona la possibilitat de viure la intensitat d'aquests dies, integrant les celebracions litúrgiques i unes sessions de reflexió i pregària.
 
Chércoles és especialista en espiritualitat ignasiana i ha treballat tota la vida en la missió obrera i amb el poble gitano. També va viure durant uns anys amb el poble guaraní a Paraguai i Argentina. Una trajectòria que connecta plenament amb l'esperit del Recés a Ciutat, organitzat conjuntament per l'Església del Sagrat Cor (Jesuïtes de Casp) i el centre d'estudis Cristianisme i Justícia, on l'objectiu de fons és connectar tot allò que els cristians celebren i recorden aquests dies amb la realitat del món d'avui i, molt especialment, amb els més desfavorits.
 
L'amistat serà el fil conductor de les sessions del Recés, recorrent diversos moments en què Jesús s'hi refereix: en el Sant Sopar, dirigint-se a Judes i amb els deixebles d'Emaús. Aquestes meditacions guiades, de la mà d'Adolfo Chércoles, tindran lloc dijous sant al vespre, després de la celebració de l'Eucaristia, i divendres i dissabte sant al matí, a partir de les 11.30h. Es poden consultar els horaris de les meditacions i les celebracions del Recés a la Ciutat en aquest enllaç.
 
Modalitat virtual
 
Aquest any, per les persones que no puguin assistir al Recés en la seva modalitat presencial, es posa a disposició la modalitat virtual del Recés a la ciutat, per tal de poder descarregar les meditacions a través de la web de Cristianisme i Justícia. Es tracta de les meditacions de Darío Mollà, també jesuïta, escrites l'any 2006 però que tenen plena vigència i profunditat. L'enllaç és aquest: Recés de Setmana Santa 2019
 
Data de la notícia: 
17 de Abril de 2019

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net