L'acompanyament com a element essencial per la Fundació Salut Alta

Un dels pilars de la tasca educativa de la Fundació Salut Alta de Badalona és l'acompanyament. Al llarg de la vida ens marquem objectius i tenim la necessitat de tenir gent al voltant que ens acompanyi per treballar-los i aconseguir-los. Algú que ens ofereixi eines, recursos, temps o, simplement, que ens doni un impuls per potenciar les pròpies capacitats.

Aquestes persones són, a la Salut Alta, els educadors i educadores, que cada setmana, acompanyen a més de 120 infants i adolescents i a les seves famílies del barri La Salut de Badalona. Per impulsar aquest pilar essencial de la seva tasca socieducativa, l'entitat ha engegat una campanya de microdonacions amb el lema #espaiXacompanyar. Aquesta campanya se suma al moviment #GivingTuesday que vol incentivar la implicació de la societat amb projectes solidaris. 

A la Fundació Salut Alta l'acompanyament es treballa des de la vessant personal, creant vincles de confiança i respecte; en el treball en grup on es desenvolupen actituds per a la participació, la inclusió, la solidaritat o la resolució de conflictes; facilitant eines a les famílies perquè puguin acompanyar el procés dels seus fills i filles; i treballant també pel barri i l'entorn en què tenen lloc les vides d'aquests infants i joves. 

A més, acompanyar pot tenir múltiples significats. És per això que un dels aspectes de la campanya és la participació de diverses persones explicant què és per a ells acompanyar. En parlen, entre d'altres, el periodista Òscar Dalmau, la cantant Judit Neddermann o la periodista Gemma Nierga

Més informació i col·laboracions en aquest enllaç.

Data de la notícia: 
21 de Novembre de 2017

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net