La Cova Sant Ignasi, entre les institucions guardonades amb els Premis Regió 7- TVM

Participants d'arreu del món, en un dels cursos internacionals que ofereix la Cova Sant Ignasi

La Cova Sant Ignasi rebrà el proper 21 de maig, el Premi Ambaixador, un dels guardons dels Premis Regió 7 i Televisió Manresa

El diari Regió 7 i la Televisió de Manresa reconeixen cada any, amb aquests premis, a persones i entitats de la Catalunya Central. La Cova Sant Ignasi de Manresa rebrà el Premi Ambaixador, perquè “res no ha projectat tant el nom de Manresa pel món com el fet d’haver estat bressol del pensament de Sant Ignasi”. Segons el jurat “el premi Ambaixador es lliura a un patrimoni religiós que projecta Manresa al món com cap altra cosa, molt més en l’any en què un jesuïta que s’ha format en l’esperit que sant Ignasi va concebre a Manresa ha estat elegit Papa”. Els guardons es lliuraran el dimarts 21 de maig en un acte a la sala Plana de l’Om de Fundació Catalunya-La Pedrera, a Manresa, amb l’assistència del president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i de nombroses personalitats.

La Cova Sant Ignasi de Manresa és un centre internacional d'espiritualitat dels Jesuïtes de Catalunya. Acull visitants i pelegrins que volen visitar el Santuari i la Cova on Ignasi de Loiola, fundador de la Companyia de Jesús, va viure una profunda experiència espiritual. El centre ofereix una programació d'activitats encaminades al creixement personal i l'experiència espiritual, des dels Exercicis Espirituals segons la pedagogia ignasiana, fins a tallers diversos com els d'educació de la interioritat, adreçats a joves i a educadors/es. La Cova de Manresa és punt de referència de l'espiritualitat ignasiana, i convoca diversos cursos i trobades d'aprofundiment que acullen persones d'arreu del món. També és el punt d'arribada del Camí Ignasià, la ruta de peregrinatge que comença al Santuari de Loiola, a Guipúscoa, i que segueix el camí que va fer l'any 1522 Ignasi de Loiola i que el portà fins a Montserrat i finalment, Manresa.

Més informació a www.covamanresa.cat i www.caminoignaciano.org

Data de la notícia: 
13 de Maig de 2013

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net