Joves que es formen per ser acompanyants

Joves participants al curs d'acompanyament espiritual

El passat 12 i 13 de maig una vintena de joves van realitzar el primer mòdul d'un nou curs de formació en Acompanyament Espiritual al Casal Loiola de Barcelona.
 
En el nostre dia a dia, gairebé sense adonar-nos, ens trobem acompanyant persones, atenent-les, ajudant-les a prendre decisions més o menys complicades, escoltant-les amb atenció, orientant-les... I de la mateixa manera també nosaltres ens trobem buscant persones amb qui compartir decisions i preocupacions, algú que ens ajudi a veure amb claredat i trobar orientació per a la vida. L’acompanyament inunda les nostres vides, amb més o menys intensitat, des que naixem. En la vida necessitem d’altres persones que ens escoltin amb profunditat i que ens ajudin a posar llum en allò que vivim.
 
La societat en la que vivim ofega la nostra dimensió espiritual, com a molt la converteix en un annex. Necessitem de l’altre per fer créixer la nostra vida espiritual, aprendre a sentir-la i entendre-la, fer-la emergir i ajudar-la a créixer. I per això, ens cal acompanyar-nos. Però per a ser acompanyant, cal capacitar-se, i per això s’ha posat en marxa per primera vegada al Casal Loiola un curs adreçat a joves que volen formar-se per a fer acompanyament espiritual. Es va iniciar els dies 12 i 13 de maig amb el seu primer mòdul, de la mà dels jesuïtes José Antonio Cañamares i Jesús Renau. Tots dos van compartir els seus amplis coneixements i profunda experiència en l’acompanyament de persones.
 
Els joves que participen en aquesta primera edició tenen entre 25 i 35 anys i la majoria d'ells, d'una manera o d'una altra es troben sovint acompanyant a altres nois i noies al Casal Loiola i en les diverses activitats de la pastoral juvenil, d'aquí vé la motivació i la inquietud per estar més ben preparats. Durant aquests dos primer dies, José Antonio Cañamares va exposar les bases de l'acompanyament espiritual: l'examen ignasià, viure elegint i les regles del discerniment. També va oferir algunes pistes per ajudar a entendre què és l'acompanyament i, sobretot, què no és.
 
Per la seva banda, Jesús Renau va oferir una classe magistral sobre els moments i estats de vida, i l'acompanyament en situacions especials que fan referència a moments vitals que cal afrontar o en els quals cap prendre decisions.
 
La segona part del curs tindrà lloc a principis del curs vinent, durant el mes d'octubre i acabarà amb una tanda d'Exercicis Espirituals.
 
Data de la notícia: 
23 de Maig de 2018

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net