Ha mort Frederic Sopeña, jesuïta català missioner a l'Índia

Aquest dimecres ha mort a Mumbai, a l'Índia, el jesuïta català Frederic Sopeña. Nascut a Barcelona l'any 1926, Sopeña va arribar a l'Índia fa més de 65 anys, quan en tenia només 23. "Vaig venir a convertir i m'han acabat convertint ells a mi. No una, sinó unes quantes vegades". És una de les frases amb què resumia la seva experiència com a missioner.
 
Al llarg d'aquests anys Frederic Sopeña ha impulsat diversos projectes socials, especialment dirigits a les persones més vulnerables i sobretot ha treballat durant molt de temps amb la comunitat adivasi. Coneixedor de la filosofia hindú, trobava en la solidaritat i l'amor el fil comú entre cultures i religions. 
 
Alumne del col·legi dels Jesuïtes del carrer Casp de Barcelona, explica que amb 14 anys "jo em vaig sentir cridat a ser jesuïta". Recentment va ser entrevistat per al projecte missioners.cat, en un diàleg en el que parlava de la mort. "Ara que estic tan a la vora, no em fa gens de por", deia amb naturalitat i lucidesa, "quelcom perdurarà, jo no moriré del tot". 
 
 
El vídeo de l'entrevista completa es pot veure aquí.
Data de la notícia: 
25 de Gener de 2017

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net