Experiència de voluntariat amb persones refugiades a Tessalònica

L'Alba, segona per l'esquerra, amb les companyes a la clínica mòbil a Tessalònica

El passat diumenge 14 de gener, a la missa jove a l'església de la Mare de Déu de Bellvitge, una jove de la comunitat de joves de la parròquia va voler compartir la seva recent experiència de voluntariat com a infermera amb persones refugiades a Grècia. 

L'Alba, que ha estat alumna de Jesuïtes i membre del Casal Loiola, va treballar desde setembre fins el desembre passat a la ciutat de Tessalònica, atenent en una clínica mòbil persones procedents de Pakistan, d'Afganistan o de Sèrbia. "La realitat que s'està vivint ara mateix a Grècia m'ha permès entrar en contacte amb persones desesperançades que fugen de guerres i pobresa", explica la jove, "i a la vegada he pogut trobar-me amb persones amb una força de voluntat increïble, una confiança i un seguir endavant que em feia replantejar-me moltes coses"

Ha viscut aquest voluntariat com una experiència forta de fe. "Déu ens mostra la part més dèbil i fràgil de la vida. Tot i així", diu, "allà on molts dies regna la frustració i la tristesa, he sentit un Déu que aixeca ànimes i acull". 

El testimoni de l'Alba ens acosta a la difícil situació en què es troben les persones refugiades i tot el dolor físic i emocional que pateixen. Però és també ple d'esperança per l'acolliment i suport que sorgeix del compromís dels voluntaris i voluntàries que, com l'Alba, es comprometen per atendre les persones que s'han vist forçades a deixar casa seva per causa de la violència o la pobresa. 

Llegiu el seu relat en aquest enllaç.

Data de la notícia: 
19 de Gener de 2018
Arxius Adjunts

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net