Èxit de la cinquena edició d'Ignàgora a Manresa

Xavier Melloni va protagonitzar l'última sessió d'aquest cicle de conferències

Durant el mes de març s'ha celebrat a Manresa la cinquena edició del Fòrum Ignàgora, organitzat conjuntament per la Fundació Cova Sant Ignasi Manresa, la plataforma Manresa 2022 i l'Ajuntament de la ciutat.
 
En aquesta ocasió han estat quatre conferències, que s'han realitzat en el mateix centre d'espiritualitat Cova Sant Ignasi i que han recorregut temes diversos relacionats amb l'espiritualitat, la figura de Sant Ignasi i la Companyia de Jesús.
 
L'última d'elles s'ha celebrat aquest dimecres 27 de març, a càrrec del jesuïta, antropòleg i teòleg Xavier Melloni, que, a partir del seu últim treball publicat, va abordar la diversitat i unitat de les religions com radis que s'aproximen a un únic centre.
 
A la primera de les xerrades, des de la perspectiva de la neurociència, Raúl Eguía va parlar sobre el desig de entcontrar a Déu i el sentit de l'existència. Per Eguía, "ens passem la vida buscant a Déu, buscant el sentit i l'amor, però és Jesús qui ens troba a nosaltres".
 
Per la seva banda, el superior dels jesuïtes a Manresa, Lluís Magriñà SJ va presentar en la segona cita del cicle les preferències apostòliques de la Companyia de Jesús per als propers anys, que acaba de donar a conèixer el Superior General dels jesuïtes, el P. Arturo Sosa SJ.
 
El Fòrum Ignàgora també va comptar amb el benedictí Ignasi M. Fossas, que amb la conferència titulada Montserrat al camí de Sant Ignasi, va respondre a una sèrie de qüestions al voltant del paper de Montserrat en la vida del Sant. Qüestions que permeten plantejar també què és el que troba avui el pelegrí a Montserrat, què pot deixar allà i què rep.
 
Les xerrades han comptat amb una molt bona acollida per part del públic assistent.
 
Data de la notícia: 
30 de Març de 2019

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net