"Estar amb els menors és estar amb la seva família". Presentació de les guies de família a Barcelona

Les guies de família es van presentar el 14 de desembre a Barcelona

Les organitzacions de l'àrea de menors del sector social de la Companyia de Jesús acaben d'editar unes "Guies d'Intervenció amb famílies". Aquestes guies han sorgit en detectar aquestes entitats la importància de canviar l'enfocament de la intervenció amb menors en situació de vulnerabilitat i la necessitat d'incorporar a les famílies en l'acció, ja que la seva inclusió és la millor manera d'ajudar els menors. Per a això s'ha vist necessari repensar com es mira a les famílies, com se les acull i se les acompanya per poder construir comunitat i donar sentit a la intervenció.
 
Concretament aquest material és fruit del treball conjunt de la Fundació Amoverse (Madrid), Fundació Natzaret (Alacant), Fundació Carles Blanch - Centre Sant Jaume (Badalona), Fundació Salut Alta (Badalona), Fundació La Vinya (l'Hospitalet de Llobregat) , Centre Lasa (Tudela), Fundació Hogar de San José (Gijón) i Associació Padre Montalvo (Palma de Mallorca), en col·laboració amb l'Institut de Família de la Universitat de Comillas. El mètode de treball ha estat en xarxa, a partir d'un grup motor, però desenvolupat en permanent contacte amb les entitats participants. El resultat són cinc llibres, estructurats per temàtiques, amb l'objectiu d'ajudar els equips educatius en la seva tasca diària.
 
Les guies es van presentar el passat dimecres 14 de desembre a Barcelona, en una trobada a la seu de la Companyia de Jesús. Van participar les entitats implicades en el Pla de Famílies SJ i vinculades al Sector Social de la Companyia de Jesús i es va comptar amb les intervencions, entre d'altres, de Joaquín Solà, coordinador de l'àrea de menors del sector social i Ana Berastequi, professora de l'institut de família de la Universitat pontifica de Comillas, que es va encarregar d'explicar amb detall els continguts. Com ella va explicar "estar amb els menors és estar amb la família, caminant al seu costat per acompanyar-los", i aquestes guies pretenen ser una petita ajuda per aconseguir-ho.
 
Es poden descarregar en aquest enllaç.
 
Data de la notícia: 
16 de Desembre de 2016

Jesuïtes de Catalunya - c/ Roger de Llúria 13, 08010 Barcelona - tel. 93 318 37 36 - jesuites@jesuites.net